ΠΑΜΕ: Φθηνή θέρμανση για το λαό

Κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης,το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ την Τετάρτη, 23/1, στις 11 το πρωί.

Απαιτούν:

  • Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης – αφαίρεση του ΕΦΚ. Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.
  • Όχι στο φορολογικό νομοσχέδιο που ληστεύει το λαϊκό εισόδημα.
  • Καμία αύξηση στη ΔΕΗ – Απαιτούμε μείωση της τιμής του ρεύματος.
  • Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετούν τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, για φτηνή θέρμανση και ενέργεια και όχι να βγάζουν αμύθητα κέρδη σε βάρος του λαού οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα τις αγοράσουν.
  • Να μην κοπεί η παροχή ρεύματος και αερίου σε χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς, που εξαιτίας της πολιτικής αυτής, που φέρνει μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, δεν μπορούν να πληρώσουν.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Την ώρα που παίρνονται τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ αυξάνουν τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ρεύμα και στο αέριο, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση των σπιτιών τους και θα είναι σε κίνδυνο η επιβίωσή τους στο ψύχος.

Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που επέβαλαν συγκυβέρνηση και τρόικα έχει εκτινάξει το πετρέλαιο θέρμανσης στα ύψη, γύρω στο 1,40€ το λίτρο.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2012 είχε αυξήσει τις τιμές έως 35% περίπου. Αυτές τις αυξήσεις τώρα θα τις νιώσουμε ακόμα περισσότερο.

Τα τιμολόγια του ρεύματος αυξάνονται και το 2013.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι λαιμητόμος για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για όλο το λαό.

Δεν φτάνει η μείωση των μισθών και συντάξεων, το γκρέμισμα των εργατικών δικαιωμάτων, η φοροληστεία των εργαζομένων. Έχουμε ταυτόχρονα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που γίνεται για να εξασφαλίσει η πλουτοκρατία νέα κέρδη, σε βάρος του λαού. Καμία ιδιωτικοποίηση δεν εξασφάλισε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες ή προϊόντα για τους εργαζόμενους. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι εταιρείες παροχής ρεύματος που έκλεισαν. Ο λαός θα χάσει κι άλλο από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ.

Αυτή τη στιγμή είναι θέμα επιβίωσης να αγωνιστούμε να μειωθούν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αέριο. Την ώρα που για εμάς έχει γίνει πολυτέλεια η θέρμανση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Λυμαίνονται το μόχθο των εργαζομένων, για να πλουτίζουν και να φουσκώνουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και σε εξωχώριες εταιρείες. Πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του λαού!

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τέτοια υπέρογκα ποσά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους, η υγεία μικρών παιδιών, ηλικιωμένων και ανήμπορων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που συναντούμε γύρω μας σε όλες τις γειτονιές».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση για την απεργία των ΜΜΜ

Κατεβάζουν από τα ράφια τις «50 αποχρώσεις του γκρι»