in

ΠΑΜΕ: Άμεση δημοσιοποίηση του Νοσοκομείου «Παναγία»

ΠΑΜΕ: Άμεση δημοσιοποίηση του Νοσοκομείου «Παναγία»

Η άμεση δημοσιοποίηση του Νοσοκομείου «Παναγία» χωρίς καμία αποζημίωση του ιδιώτη ιδιοκτήτη του κτιρίου που το στεγάζει (όμιλος «EUROMEDICA») είναι η μοναδική λύση για να παραμείνει ανοιχτό το νοσοκομείο και να απαντηθεί η εκβιαστική απαίτηση του ομίλου «EUROMEDICA» να του δοθεί πίσω το κτίριο, σημειώνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση με την ανακοίνωσή της για κινητικότητα των εργαζόμενων σε νοσοκομεία (στα οποία συμπεριλαμβάνονται 3 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης), προετοιμάζοντας τη διαθεσιμότητά τους και τελικά απολύσεις, οδηγεί σε ολοκληρωτικό κλείσιμο τα νοσοκομεία, τη δραστική μείωση κρεβατιών, προσωπικού και υπηρεσιών υγείας στο λαό.

Ο “εξορθολογισμός” και το “νοικοκύρεμα” της κυβέρνησης έχει ένα και μοναδικό στόχο: να θυσιάσει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια υγεία για τα κέρδη των επιχειρηματιών του κλάδου, των ιδιωτών κλινικαρχών. Η κυβέρνηση εγγυάται όχι την υγεία του λαού αλλά τα κέρδη τους.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου “ΠΑΝΑΓΙΑ” στην Ανατολική Θεσσαλονίκη που στεγάζεται σε κτίριο της μονοπωλιακής επιχείρησης υγείας “EUROMEDICA”, ιδιοκτησίας του γνωστού εμπόρου όπλων Λιακουνάκου.

Αφού για δεκαετίες το ελληνικό Δημόσιο χρυσοπλήρωσε τους ιδιώτες ιδιοκτήτες με δισεκατομμύρια μέσα από “λεόντειες” συμβάσεις, ο ιδιώτης αποφάσισε ότι σήμερα τον συμφέρει περισσότερο να διακόψει τη σχέση του με το δημόσιο, με σκοπό :

– Είτε να αξιοποιήσει μόνος του το κτίριο σαν κέντρο παροχής “υψηλών” και ακριβών υπηρεσιών υγείας μόνο για πλούσιους. Ήδη σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να προχωρήσουν μέτρα για τον “ιατρικό τουρισμό” που θα στερήσει υποδομές από τη δημόσια υγεία και θα εξασφαλίσει υπερκέρδη στους ιδιώτες κλινικάρχες. Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν και άλλοι, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έχει δηλώσει ότι ονειρεύεται την πόλη σαν κέντρο “ιατρικού τουρισμού” για πλούσιους.

– Είτε να προσφέρει ελεύθερο το κτίριο του “ΠΑΝΑΓΙΑ” στον επενδυτή που ετοιμάζεται να εξαγοράσει τον όμιλο “EUROMEDICA” (όπως δηλώνει ο ίδιος ο Λιακουνάκος). Δηλ. να πουλήσει ελεύθερο ένα δημόσιο κτίριο υγείας που χτίστηκε, συντηρήθηκε και χρυσοπληρώθηκε από χρήματα του δημοσίου, δηλ. του λαού.

Το χαμηλότερο (σε σχέση με το παρελθόν) ενοίκιο που προσφέρει το Υπουργείο Υγείας στον ιδιωτικό όμιλο για τη χρήση του κτιρίου του “ΠΑΝΑΓΙΑ” είναι στάχτη στα μάτια και προσυμφωνημένη κοροϊδία “EUROMEDICA” και Υπουργείου που θέλει να δικαιολογήσει τη δήθεν διαφωνία του με τον ιδιώτη και τελικά το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση είναι απλή και καθαρή :

Μπροστά σε έναν ιδιώτη που θέλει οπωσδήποτε το κτίριό “του” πίσω, το νοσοκομείο ή θα κλείσει ή θα περάσει στο δημόσιο χωρίς καμιά αποζημίωση στον ιδιώτη.

Όποιος (και είναι πολλοί, δήμοι, συνδικαλιστικές ηγεσίες, πολιτικά κόμματα της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) συζητά για παράταση της σύμβασης με τον ιδιώτη, ετοιμάζει νέο ποταμό χρημάτων σ’ αυτόν.

Η λύση για να παραμείνει ανοικτό το νοσοκομείο και να μη χρυσοπληρώνεται ο ιδιώτης είναι μία: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ χωρίς καμιά αποζημίωση στον ιδιώτη.

ΔΕΝ είναι μια λύση για το απώτερο μέλλον ή το σοσιαλισμό. Είναι η μοναδική λύση που μπορεί να κρατήσει σήμερα ανοικτό το νοσοκομείο (όταν ο ιδιοκτήτης ιδιώτης θέλει να το κλείσει και να το πάρει στα χέρια του).

Στο ερώτημα αν αυτή η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα, απαντάμε :

ΒΕΒΑΙΑ. Αρκεί να έχεις τη διάθεση να συγκρουστείς με την πολιτική και τους νόμους της κυβέρνησης, με την πολιτική και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που θεωρεί υπέρτατο αγαθό –και στην υγεία– την ατομική ιδιοκτησία και το επιχειρηματικό κέρδος).

ΑΛΗΘΕΙΑ, πώς είχε το δημόσιο το δικαίωμα να δεσμεύσει τις καταθέσεις της “EUROMEDICA” για χρέη στο δημόσιο; Γιατί αποδεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί;

Ακόμα και με τους σημερινούς αστικούς νόμους δεν μπορεί να δεσμευτεί η περιουσία του ομίλου για χρέη στο δημόσιο;

Ο όμιλος “EUROMEDICA” χρωστά σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία εκατομμύρια.

Εκατομμύρια χρωστά και στους εργαζόμενους που μεθοδευμένα τους αφήνει για μήνες απλήρωτους και τους ζητά από πάνω να συναινέσουν σε μείωση των μισθών με υπογραφή νέας σύμβασης.

Μετά από όσα έχουν πληρώσει δημόσιο, εργαζόμενοι και ασθενείς στον όμιλο του Λιακουνάκου και για να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο :

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ».

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πρώτες επαφές Σαμαρά στις ΗΠΑ

Σήμερα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τα Λύκεια και τις πανελλαδικές