Παλλαϊκό συλλαλητήριo έξω από την ΕΤ3

update

20.45: Στον δρόμο έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 έχει συγκεντρωθεί κόσμος από Συλλόγους Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καθώς και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Κάλεσμα για παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λ. Στρατού σήμερα Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, στις 19:30  ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση των πολιτών, απευθύνουν Σύλλογοι Εργαζομένων ΟΤΑ, Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ενώ την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, στις 21:00, το επίκεντρο του αγώνα μεταφέρεται στην οδό Αγγελάκη 14 έξω από τον 102fm.

Εκεί, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 απαντούν με μουσική στη σιωπή που επέβαλε η κυβέρνηση στις συχνότητες του Ρ.Σ. Μακεδονίας της ΕΡΤ3.

Στη συναυλία αλληλεγγύης συμμετέχουν τα συγκροτήματα  «Μirror Τuners» με ethnic ήχους και   «Λωξάντρα» με μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλούν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Αναλυτικά, στο πρόγραμμα δράσης αναφέρεται:

Αποφασιστική αγωνιστική απάντηση και συμμετοχή στους αγώνες
Για να σταματήσουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις
Για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ

Οι εξελίξεις προμηνύονται θερμές. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με την κατάθεση και τη ψήφιση νέου πολυνομοσχεδίου για καίριο χτύπημα στην παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υγεία και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. 12.500 συνολικά θα είναι οι εργαζόμενοι  από τους  καθηγητές, τους σχολικούς φύλακες, από τους εργαζόμενους στους δήμους, στη δημοτική αστυνομία, τους χώρους υγείας και από άλλους δημόσιους οργανισμούς που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων μέχρι τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή οι συμφωνίες της κυβέρνησης με την Τρόικα ορίζουν με σαφήνεια ότι μέσα στο 2013 θα γίνουν ακόμη 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων 12.500 εργαζόμενοι και για το 2014  θα απολυθούν άλλοι 11.000, έτσι οι απολύσεις θα φτάσουν τις 15.000. Τα οργανογράμματα που αποφασίστηκαν προβλέπουν ότι ο αριθμός των διαθεσιμότητων και των απολύσεων θα καθορίζεται κάθε δίμηνο με την  εποπτεία της τρόικας.

 Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, για το σύνολο των καθηγητών και την ίδια τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου. Το Π.Δ. των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς μπορεί κάθε στιγμή να τεθεί σε ισχύ, το ίδιο κι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  για τις απολύσεις, ενώ η εφαρμογή του νέου πειθαρχικού κώδικά θέτει ήδη σε αργίες εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία το Σεπτέμβριο με τους καθηγητές σε διαρκές καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων θα ξεκινήσουν με τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και θα λειτουργήσουν σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.                                                  

Ο κλάδος επιβάλλεται να αντιδράσει. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ με κεντρικό σύνθημα «Τα σχέδια της κυβέρνησης διαλύουν την παιδεία και τους δημόσιους οργανισμούς, ξεκληρίζουν τους εργαζόμενους – Να σταματήσουμε τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ» πρέπει στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου και σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και άλλα σωματεία να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του κλάδου.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση αποφασίζουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια παιδεία, την υγεία  τους δημόσιους οργανισμούς και κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία κοινωνικών αγαθών, να συνδεθούμε καλύτερα με τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ παίρνουμε την  πρωτοβουλία και καλούμε σε συντονισμό των αγώνων μας τα σωματεία που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, όπως των ΟΤΑ, της Υγείας, τα σωματεία στους  σχολικούς φύλακες και στη δημοτική αστυνομία και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό τομέα. Από κοινού και σε ενιαίο μέτωπο, χωρίς αναμονή οργανώνουμε τώρα πολύμορφο και αποφασιστικό αγώνα με διαδηλώσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες. Αξιοποιούμε την  ΕΡΤ μέσα από οργανωμένες συζητήσεις για προβολή των διεκδικήσεών μας.

–          Την Τρίτη 9/7, στις 10.30 π.μ. συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία των ΟΤΑ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

–          Την Τρίτη 9/7, στις 5.00 μ.μ., στο χώρο της ΕΡΤ οργανώνουμε σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ και των σωματείων μας και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα σωματεία.

–          Την Τρίτη 9/7, στις 7.30 μ.μ. οργανώνουμε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της ΕΡΤ και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος.

–          την Τετάρτη 10/7 στις 12.00 το μεσημέρι,  στο Άγαλμα Βενιζέλου οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και των σωματείων.

–          την Πέμπτη 11/7, στα γραφεία της ΕΔΟΘ καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συνάντηση συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό του αγώνα μας.

–          την Παρασκευή 12/7 θα οργανώσουμε με όλα τα σωματεία κινητοποιήσεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

–          την Παρασκευή 13/7, το βράδυ σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ  να οργανώσουμε συζήτηση για τις απολύσεις.

–          το Σάββατο 14/7 ή την   Κυριακή 15/7, στην Αθήνα να γίνει κεντρική συνάντηση της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου και αντιπροσώπων του συντονισμού από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ για κεντρική συνεννόηση και οργάνωση των κινητοποιήσεων για την επόμενη βδομάδα.

Η ΟΛΜΕ, ανάλογα με τις  εξελίξεις, να  ενεργοποίηση το διαρκές συνέδριο με έγκαιρο καθορισμό ημερομηνίας και  προσκαλώντας τους  αντιπρόσωπους από όλες τις ΕΛΜΕ.

Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!

Δουλειά για όλους, αγώνας ενάντια στην ανεργία, όχι στα κλεισίματα και στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι ΕΛΜΕ –Θ καλούν τους πολίτε της Θεσσαλονίκης, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, να αγωνιστούμε από κοινού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ”.

Στο σχετικό κείμενο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα για το συλλαλητήριο αναφέρεται:

«Kυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ κατάρτισαν και καταθέτουν την Τρίτη στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο- μίνι μνημόνιο που περιλαμβάνει από την άμεση απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο (εκπ/κοί, δημοτ. υπάλληλοι κ.ά.) μέχρι τη κινητικότητα (προθάλαμο διαθεσιμότητας κι απόλυσης) χιλιάδων άλλων και από τις μειώσεις των μισθών μέχρι την εργασία τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα κ.ά.

Σ’ αυτή την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, καθηλωμένοι στην καλοκαιρινή ραστώνη…

Όπως και στην Αθήνα (και άλλες πόλεις) οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις εκείνες που δεν θα επιτρέψουν την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου-ταφόπλακα στις ζωές μας.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΟΤΑ και ΕΛΜΕ της Θεσ/νίκης καλούν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 9/7, 7.30 μ.μ., στην ΕΤ3, το κέντρο αγώνα της πόλης μας.

Νωρίτερα, στις 5μ.μ., στον ίδιο χώρο, καλείται συγκέντρωση- συζήτηση συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης για να συζητήσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις και στα δύο καλέσματα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμετέχουν μαζικά σ’ αυτές όλα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της πόλης.

Tώρα είναι η ώρα!».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προειδοποίηση προέδρων ΤΕΙ προς υπ. Παιδείας: Οι φοιτητές θα εξεγερθούν

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Κατάληψη των δημαρχείων σήμερα και αύριο