Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τις δυνάμεις του Καντάφι;

Λιβυκές δυνάμεις πιστές στον Μοαμάρ Καντάφι φέρεται να συνέλαβαν Παλαιστίνιους φοιτητές τη Δευτέρα στην Μισουράτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Μαάν. Το πρακτορείο επικαλείται «ενημερωμένες πηγές» για την είδηση ότι οι δυνάμεις του Καντάφι συνέλαβαν Παλαιστίνιους που σπουδάζουν στο στρατιωτικό κολέγιο της πόλης αυτής, όταν εκείνοι αρνήθηκαν να καταταγούν στις καθεστωτικές δυνάμεις.

Πάντως το πρακτορείο Μααν αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Παλαιστίνιο διευθυντή των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Νιντάλ Αμπού Ντουχάν, ο οποίος δήλωσε ότι αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Παλαιστίνιους φοιτητές στη Λιβύη. «Είμαι σε επαφή κάθε μια ώρα με τον στρατιωτικό ακόλουθο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στη Λιβύη, για 43 φοιτητές σε στρατιωτικά κολλέγια στη Λιβύη. Η πρεσβεία αποφάσισε να τους βολέψει σε διαμερίσματα κοντά στην Πρεσβεία και κλήθηκαν να παραμείνουν υπό την επίβλεψη του στρατιωτικού ακολούθου και να μην προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα μέχρι η Πρεσβεία να βρει τρόπο να τους βγάλει από τη Λιβύη με ασφάλεια και όσο το δυνατόν συντομότερα.»

Ο Αμπού Ντουχάν προσέθεσε ότι η Π.Α. δεν έχει τις δυνατότητες να απεγκλωβίσει τους πολίτες της όπως άλλες χώρες. «Ειλικρινά μιλώντας, η Π.Α. δεν έχει ούτε στόλους ούτε πλοία να στείλει στη Λιβύη για να απομακρύνει τους Παλαιστίνιους. Παρόλα αυτά, περιμένουμε κάθε ευκαιρία να τους απομακρύνουμε με ασφάλεια προς το αεροδρόμιο και μετά προς την πατρίδα.

Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στο Κάιρο δήλωσε ότι όσοι Παλαιστίνιοι επιθυμούν να φύγουν από τη Λιβύη, να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία για να συντονίσει την αποχώρησή τους. Σημείωσε ότι οι επαφές με Αιγύπτιους αξιωματούχους είναι συνεχείς για να διασφαλιστεί το ασφαλές πέρασμα των Παλαιστινίων μέσω του συνοριακού περάσματος Ας Σαλούμ.

Αναδημοσίευση από intifadagr.wordpress.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο Γιώργος Πεταλωτής σε ρόλο Μουαμάρ Καντάφι

Μια απολυμένη της Cosmote…