Πάγκαλος: 2 στους 3 δημόσιους υπαλλήλους είναι άχρηστοι

Συνεχίζει ακάθεκτος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να καθιβρύζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα. “Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους;  Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ωραίων σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Υποστήριξε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να είναι 200.000 και έχει φτάσει κοντά στο ένα εκατομμύριο μαζί με τις ΔΕΚΟ, εξαιτίας των πελατειακών διορισμών στους οποίος επιδίδονταν οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά έτη.Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβερνήσής του, 768.000, εκ των οποίων μόνιμοι οι 625.000, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων εργάζεται την εκπαίδευση και την υγεία (βλ. και http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100919.htm). Επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ δεν μπορούν πια να χαρακτηρίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, αφού σχεδόν όλες έχουν ιδιωτικοποιηθεί.
Αλλά ακόμα και εκεί, σύμφωνα με τον Πάγκαλο, “δύο στους τρεις είναι άχρηστοι”.  Αντίθετα, υποστήριξε ότι η “ραχοκοκκαλιά του έθνους” είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ, ξεχνώντας μάλλον ότι στη χώρα αυτή (θα έπρεπε να) είναι κατοχυρωμένο το 8ωρο και οι εργαζόμενοι, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε να μοχθούν από το πρωί ως το μεσημέρι.
Τέλος πρότεινε λίγο-πολύ και την κατάργηση της εκλογής των βουλευτών με σταυρό προτίμησης, ώστε να μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις βουλευτών και ψηφοφόρων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλει την ισόβια κάθειρξη εξαρτημένου χρήστη ναρκωτικών ο Τ. Κουράκης