ΟΤΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

Τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει η ΟΤΟΕ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα με τη στάση εργασίας πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στην ΑΤΕbank.

Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες και στην ΑTEbank, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι το ‘παράθυρο διαλόγου’, που άνοιξε κατά τη συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των εργαζομένων στην ΑΤΕbank με τον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό, οι οποίοι έδωσαν σχετικές οδηγίες στον διοικητή της Τράπεζας, Θ.Πανταλάκη, αξιοποιήθηκε με την κατάθεση των θέσεων του συλλόγου και της ΟΤΟΕ, που οδηγούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη και στην προοπτική της Αγροτικής στο πλαίσιο της δημιουργίας Δημοσίου Πυλώνα Τραπεζών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, όπως σημειώνει, «στηρίζει την απόφαση του συλλόγου να μην αποδεχθεί μείωση των αποδοχών και την υπονόμευση κάθε μορφής εργασιακών δικαιωμάτων και αναφέρει κατηγορηματικά ότι κανένας από τους συλλόγους μέλη της δεν θα υπογράψει σύμβαση μείωσης των αποδοχών και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί ότι η υπεράσπιση των συμβάσεων του κλάδου με κάθε τίμημα είναι μονόδρομος για όλους».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επιθέσεις από ΜΑΤ και αστυνομία στην πορεία στα Γιάννενα

Έφυγε η αστυνομία από το στέκι μεταναστών