Οργή στην κηδεία του 62χρονου απολυμένου σχολικού φύλακα που αυτοκτόνησε

Οργή στην κηδεία του 62χρονου απολυμένου σχολικού φύλακα που αυτοκτόνησε

Παρουσία σχολικών φυλάκων και του δημάρχου της πόλης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 62χρονου σχολικού φύλακα ο οποίος αυτοκτόνησε την Παρασκευή μη αντέχοντας άλλο την ανεργία και τα οικονομικά βάρη που υφίσταντο λόγω της διαθεσιμότητας που είχε τεθεί. Στην κηδεία υπήρχε έντονη οργή και αγανάκτηση για το βάρος που υφίστανται οι σχολικοί φύλακες λόγω της απόλυσής τους. Να αναφερθεί ότι νωρίτερα σχολικοί φύλακες  συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα “Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα”.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων Πάτρας Ηλίας Τσούνας  μίλησε για το βάρος των απολύσεων και τους απανωτούς φόρους που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες, προσθέτοντας ότι ο 62χρονος προσπαθούσε να πάρει την σύνταξή του αλλά του έλειπαν λίγα ένσημα, και όλα αυτά σε συνδυασμό τον οδήγησαν στο απονενημένο διάβημα.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων Λάρισα τόνισε ότι  δεν θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και πως θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Η διοίκηση του Δήμου Πατρών εξέφρασε  τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε, όπως επισημαίνει “την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα”.

“Θεωρούμε  ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων” σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση όπου ο Δήμος δεσμεύεται ότι δεν θα υποχωρήσει από αυτή τη θέση.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ της οποίας εκπρόσωποι παρεβρέθηκαν στην κηδεία  αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους:”Αποχαιρετάμε τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη τον συνάδελφό μας, άλλο ένα θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας εκφράζει επίσης τα συλληπητήριά της δίνοντας την υπόσχεση να δυναμώσει τον αγώνα ” ενάντια σε όλους αυτούς μας μας φέρνουν σε απόγνωση, που μας φορτώνουν αδιέξοδα, σε όλους αυτούς που μας πληγώνουν”

“Ο καλύτερος φόρος τιμής στον συνάδελφο σχολικό φύλακα που δεν άντεξε, ο καλύτερος αποχαιρετισμός σε όλα τα θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας είναι το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα, ενάντια και σε όσους το στηρίζουν, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, Ε.Ε., ΔΝΤ κ.α.” τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνοντας πως  “Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία και τις απολύσεις, για τα προβλήματα στην ασφάλιση και τη σύνταξη, για τη φτώχεια και την ανέχεια, για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα της ζωής μας.  Αυτοί στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,  την ανταγωνιστικότητα, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, εμείς θα αγωνιστούμε πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά για τα δικά μας δικαιώματα, για τη ζωή μας.” Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απαιτεί την  επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (σχολικών φυλάκων κ.α.), καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα, να μην γίνει ο  επανέλεγχος των εργαζόμενων ΙΔΑΧ και η «αξιολόγηση»

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3

Στις 13 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των 16 συλληφθέντων φοιτητών στο Πολυτεχνείο του 2012