Οργάνωση των ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σηματείων στη Θεσσαλονίκη καλεί αύριο Δευτέρα σε εκδήλωση με θέμα την οργάνωση των ανέργων στην πόλη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια πανελλαδικά, με την ανεργία να αγγίζει το 16% επίσημα, ενώ στην πραγματικότητα ανέρχεται στο 24-25%.

Η Πρωτοβουλία καλεί σε οργάνωση επιτροπών ανέργων μέσα στα σωματεία. Ολόκληρο το κάλεσμα:

Οι άνεργοι και οι απολυμένοι της Θεσσαλονίκης οργανωνόμαστε

Μια από τις πρώτες επιπτώσεις των μέτρων που νομοθετούν όλους αυτούς τους μήνες οι υπάλληλοι του Κεφαλαίου, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ενεργή στήριξη του ΛΑΟΣ και τις περισσότερες φορές και της ΝΔ, είναι η εκτίναξη της ανεργίας. Ήδη τον τελευταίο χρόνο στις λίστες του ΟΑΕΔ προστέθηκαν 193.000 νέοι άνεργοι, φτάνοντας τον αριθμό των 750.000 τυπικά ανέργων από τους οποίους επιδοτούνται μόνο οι 250.000. Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια πανελλαδικά, με την ανεργία να αγγίζει το 16% επίσημα, ενώ στην πραγματικότητα ανέρχεται στο 24-25%.

Το κλείσιμο πολλών δημοτικών επιχειρήσεων, η εφαρμογή του Καλλικράτη, η απελευθέρωση των απολύσεων, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η παράταση παραμονής στην εργασία λόγω ασφαλιστικού είναι μερικές μόνο από τις μεθοδεύσεις κράτους και εργοδοτών που εκτινάσσουν τους δείκτες της ανεργίας.

Φυσικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης δεν περιμένουν τα νούμερα και τις στατιστικές για να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, αφού σε κάθε οικογένεια υπάρχει πλέον ένας ή και περισσότεροι άνεργοι. Το πρόβλημα δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουν μόνο οι άνεργοι, αφού με το πρόσχημα και την τρομοκρατία της απόλυσης, οι εργαζόμενοι δέχονται τη συνολική επιδείνωση της εργασιακής τους κατάστασης (ατομικές/ επιχειρησιακές συμβάσεις, μαύρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες κλπ). Κι’ όμως παρά την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας γνωρίζουμε όλοι ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι φυσικά για εμάς, που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο. Τα λεφτά υπάρχουν και προορίζονται για τις τράπεζες που μόνο τα 2 τελευταία χρόνια χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος με περισσότερα από 100 δις (!), για τις μεγάλες πολυεθνικές που συνεχίζουν να θησαυρίζουν με ολοένα αυξανόμενα κέρδη.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ

Στην εποχή του φόβου και του ατομικού παζαρέματος της ζωής μας, στους ψεύτικους διαχωρισμούς (άνεργοι- εργαζόμενοι, μετανάστες- Έλληνες, δημόσιοι- ιδιωτικοί) εμείς απαντάμε συλλογικά! Μόνο με ένα ενιαίο, σύγχρονο, ταξικό εργατικό κίνημα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον κοινωνικό πόλεμο που διεξάγει η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες απέναντί μας!

Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι απολυμένοι, οι απόφοιτοι σχολών και Πανεπιστημίων οργανωνόμαστε σε επιτροπές ανέργων στα σωματεία του κλάδου μας και παλεύουμε από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σε αντίθεση με τον υποταγμένο επίσημο συνδικαλισμό απαιτούμε κάλυψη των απολυμένων. Όλοι οι άνεργοι που απολύονται, εξακολουθούν να ανήκουν, να υποστηρίζονται και να καλύπτονται, να εκλέγουν και να εκλέγονται από το κλαδικό ή τοπικό ή/και επιχειρησιακό συνδικάτο.

Εκδήλωση- Συζήτηση για την οργάνωση των ανέργων

 

Δευτέρα 28/2, 19:00,ΕΚΘ

Επιδιώκουμε τoν συντονισμό όλων των επιτροπών ανέργων των σωματείων, των γειτονιών, μεμονωμένων άνεργων στον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Παλεύουμε για:

Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ίσο με το βασικό μισθό του ορίου της φτώχειας (1500 ευρώ)- Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς και προϋποθέσεις- Δωρεάν μεταφορές, ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικά δρώμενα

Αποτροπή Δημιουργίας Νέων Στρατιών Ανέργων. Απαγόρευση των απολύσεων και όλων των ελασικών σχέσεων εργασίας. Δήμευση των προσωπικών περουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη εταιρειών που μεταφέρονται στο εξωτερικό ή κλείνουν.

Νέες Θέσεις Εργασίας. Αύξηση των αποδοχών, ώστε να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά, με μείωση των ωρών εργασίας. Τα έτη σπουδών, στρατού, ανεργίας να προσμετρούνται στα συντάξιμα έτη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίντεο από την πορεία στη γενική απεργία στη Θεσσαλονίκη

Επέμβαση του ελληνικού στρατού στις κοινωνικές εξεγέρσεις εντός και εκτός χώρας με εντολή ΝΑΤΟ