Όνομα γιατρού …«foufoutos»

Την έντονη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η καταχώριση της λέξης «foufoutos» στη θέση των στοιχείων ιατρού στην αρχική σελίδα των οδηγιών χρήσης της ΗΔΙΚΑ.

Ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει το αρνητικό περιεχόμενο και την άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική έννοια της λέξης κάνοντας λόγο για ασέβεια, θράσος και δόλο των υπευθύνων για την ανάρτηση. Ο σύλλογος ζητάει τη γνωστοποίηση των στοιχείων του υπαλλήλου που ευθύνεται για την ενέργεια χαρακτηρίζοντάς την αστικά και ποινικά κολάσιμη και ζητάει το διοικητικό έλεγχο του ίδιου και όσων επέτρεψαν την ανάρτηση. Επίσης απαιτεί την άμεση απόσυρση της προσβλητικής καταχώρισης, τη διόρθωση του κειμένου και την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των γιατρών στην ιστοσελίδα, ενημερώνοντας ότι διαφορετικά επιφυλάσσεται να κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματος.

Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρεται στα τεράστια τεχνικά προβλήματα των εφαρμογών e-syntagografisis, και e-diagnosis, ενώ υπογραμμίζει ότι σήμερα όπως ορθώς είχε προβλεφθεί κατέρρευσε και το σύστημα e-perscription.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Homophonia: Πρώτη συνάντηση για το Thessaloniki Pride

Ανάληψη ευθύνης για το τριήμερο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων