Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενη να «ζει με ψίχουλα» και λέγοντας «όχι στην μοιρολατρία και την υποταγή» διεκδικώντας την «ζωή της ολόκληρη», δήλωσε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Ε.Ε. του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. 

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ υποστήριξε ότι στο προηγούμενο διάστημα υπήρξε διασπορά αποπροσανατολισμού και προβοκάτσιας, από επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες. «Δεν τους πέρασε, καθώς πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, με μεγάλο μέρος από αυτές να μην ανήκουν στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, πήραν μέρος στο συλλαλητήριο», είπε.

«Καλούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα να δυναμώσουν τους δεσμούς τους με το ταξικό κίνημα» συνέχισε καλώντας, ταυτόχρονα, σε αγώνα δίχως ανάπαυλα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου.

Να γυρίσει την πλάτη «σε όσους υπόσχονται νέες δήθεν κυβερνητικές λύσεις, σε νέους μεσσίες, που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους» κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας  «Τέρμα πια οι αυταπάτες, δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι μόνη λύση είναι ο αγώνας.

Στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ απηύθυναν χαιρετισμό άνεργοι, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών, ενώ εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Σωματείων Βάσης της Ιταλίας και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Πιέρ Πάολο Λεονάρντι.

Τέλος, έγινε κάλεσμα για απεργία αύριο,  στον κλάδο του εμπορίου.

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Μεταλλεία στις Σκουριές: Παράγει πραγματικά έσοδα για την Ελλάδα η Eldorado Gold;»

Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα