Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου

Από τις 4 το απόγευμα και για μια περίπου ώρα, μερικές δεκάδες νεολαίοι συγκεντρώθηκαν άμεσα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την ακραία αστυνομική βία που δέχτηκαν οι διαδηλωτές σήμερα στην Αθήνα, έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Η συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια στην Αθήνα οργανώθηκε σε συμπαράσταση των 88 διαδηλωτών και διαδηλωτριών που συνέλαβε εχθές η αστυνομία. Η αστυνομία επιτέθηκε με βία στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα νέες προσαγωγές και πολλούς τραυματισμούς. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλη και ο Νάσος Ηλιόπουλος, γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Αμέσως μετά, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου. Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι, μέλη τους Νεολαίας Συνασπισμού, του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, αντιεξουσιαστές κα, φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία, την καταστολή και την κυβέρνηση, ενώ στόλισαν και την είσοδο του αστυνομικού τμήματος με μπογιές και αυγά. Την επέμβαση της αστυνομίας κατήγγειλαν με ανακοίνωση όλες σχεδόν οι αριστερές οργανώσεις της πόλης. Παρών στη διαμαρτυρία και ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος.

Βίντεο

Φωτογραφίες εδώ

Το κείμενο – κάλεσμα της συγκέντρωσης:

Καταγγέλλουμε την αναίτια και φασιστική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των δικαστηρίων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της χθεσινής πορείας, η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμία πρόφαση χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς ακόμη και σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλοι αλληλέγγυοι/ες
Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές του επιλογές, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα.

Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι με αυτές της μεθόδους, της βίας που θυμίζει παρακράτος, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα επιδεικνύει την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει την πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης .Σημέρα περισσότερο παρά πότε είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Νεολαία Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΚΚΕ(μ-Λ), Σύριζα, Συνασπισμός, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, ΑΚΟΑ, αλληλέγγυοι/ες

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επιθέσεις από ΜΑΤ και αστυνομία στην πορεία στα Γιάννενα

Έφυγε η αστυνομία από το στέκι μεταναστών