Ολοκληρώθηκε η αστυνομική εισβολή στο Στέκι Ναδίρ

Ολοκληρώθηκε όπως φαίνεται η επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής στο αντιεξουσιαστικό στέκι “Ναδίρ”, μέσα στις Φοιτητικές Εστίες της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πολλά αντικείμενα μέσα από το χώρο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως “τόπος εγκλήματος” και έτσι αποκλείστηκε. Φοιτητές και ένοικοι της εστίας διαμαρτυρήθηκαν, αλλά απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή ακόμα, και ενώ η επιχείρηση εκκένωσης έχει ολοκληρωθεί, διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν έξω από το χώρο της Εστίας, όπου συγκεντρώνονται σταδιακά δεκάδες αλληλέγγυοι.

Η Εστία, αν και φοιτητικός χώρος, δεν καλύπτεται τυπικά από το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Νεολαίας. Παρόλα αυτά, η επέμβαση της αστυνομίας αντιβαίνει σαφώς στο κεκτημένο εθιμικά χαρακτηρισμό της ως τμήμα του πανεπιστημίου και του ασύλου.

Ασαφείς είναι ακόμα οι πληροφορίες για τις προσαγωγές. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για 7 προσαγωγές, από άτομα που βρισκόταν ή μέσα στο Στέκι, ή βρέθηκαν εκεί μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Άλλες Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι άτομα σύρθηκαν και μέσα στο στέκι, για να δικαιολογηθεί η προσαγωγή του. Άγνωστο παραμένει αν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις και ποιες είναι οι κατηγορίες. Οι αλληλέγγυοι έχουν ήδη επικοινωνήσει ώστε να εξασφαλιστεί η νομική υποστήριξη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προς 48ωρη απεργία όλων των σωματείων του Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

Συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΘ για τις απογευματινές συλλήψεις