Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μπροστά από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση των συμβασιούχων, μετά από πορεία διαμαρτυρίας από τον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργία που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η συζήτηση του θέματός τους στον Άρειο Πάγο τελικά έλαβε αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα Δικαστήρια.

Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί η συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Το αίτημα αναβολής υπεβλήθη από τους παρεμβαίνοντες στην υπόθεση, οι οποίοι είναι η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι συμβασιούχοι ΚΕΠΕ και οι συμβασιούχοι έκτακτοι του Δημοσίου, κλπ., με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας και υπάρχει ανάγκη να μελετήσουν το νομικό ζήτημα που έχει τεθεί, καθώς με την εισήγηση τίθενται θέματα διαχρονικού δικαίου. Στο αίτημα των παρεμβαινόντων αντιτάχθηκε η δικηγόρος των προσαγωγόντων συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε χθες την σημερινή 24ωρη κινητοποίηση στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις όλες της χώρας για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το υπόλοιπο προσωπικό πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.30 το πρωί.
Αίτημα των απεργών αποτελεί η ανάκληση της αναστολής ων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Κλειστή θα είναι σήμερα, Πέμπτη και η χωματερή Άνω Λιοσίων, σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24ωρη που πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι του δημοσίου.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη,συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έκαναν συμβασιούχοι, μόνιμοι και εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με αφορμή τη συζήτηση προσφυγής συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι με τον «Καλλικράτη» προωθούνται απολύσεις συμβασιούχων, μόνιμου προσωπικού και αορίστου χρόνου ενώ περικόπτονται μισθοί και ασφαλιστικά δικαιώματα και ζήτησαν μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Αναδημοσίευση από tvxs.gr, enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ο Δήμος Αθήνας απαγόρευση το Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών