Οικολόγοι Πράσινοι: Η παραγραφή έχει …παραγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας

Την  σύσταση προανακριτικής επιτροπής προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ. Σχετικά με τις 
εξελίξεις στο θέμα της λίστας  ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: 
«Ο πολιτικός κόσμος έχει μια τελευταία ευκαιρία να εγκρίνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν σε όλο το βάθος οι ποινικές ευθύνες γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα- και περισσότερο οι εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης -οφείλουν να προκρίνουν μια διάφανη διαδικασία που δεν θα κρύβει μικροκομματικούς υπολογισμούς, για την όποια φύση και βαρύτητα αδικημάτων και τον όποιον πιθανά ενεχόμενο» 
Ο Θ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ακόμη ότι “Η εξέταση πρέπει να περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο για τη διακρίβωση αδικημάτων που τελέστηκαν σ’ όλες τις φάσεις (μη πρωτοκόλληση και χειρισμός αρχικής λίστας, απώλεια του πρωτότυπου CD, την παραποίηση -με την αφαίρεση λογαριασμών και δικαιούχων- του περιεχομένου) από τη στιγμή που παρελήφθη το αρχικό πρωτότυπο υλικό ως και σήμερα. Η φύση και η βαρύτητα των αδικημάτων και το γεγονός ότι ως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, οι όποιες παράνομες πράξεις εξακολουθούν να υφίστανται, τα καθιστά αυτόχρημα διαρκή. Επομένως, η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με τα όσα ,δυστυχώς, ορίζει ο περιβόητος Νόμος περί ευθύνης Υπουργών, δεν ευσταθεί και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νομικίστικα τεχνάσματα.” Σύμφωνα με τον ίδιο “παράλληλα με τις εργασίες της προανακριτικής Επιτροπής, επειδή η υπόθεση περιέχει πιθανά αδικήματα μη πολιτικών προσώπων, η τακτική Δικαιοσύνη οφείλει να συνεχίσει στο ακέραιο την έρευνα για την υπόθεση και μόνο όταν “ακουμπά” πολιτικά πρόσωπα να αποστέλεται για τα περαιτέρω στο Κοινοβούλιο”. 
“Η όλη διαδικασία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος δεν μπορεί να εξαντληθεί στον καταλογισμό ευθυνών στον πρώην υπουργό. Στη λίστα υπάρχουν ακόμα 2059 πρόσωπα, ενώ κι άλλες λίστες περιέχουν ονόματα εκείνων που εξήγαγαν χρηματικά ποσά στο εξωτερικό και δεν έχει διερευνηθεί η δικαιολόγηση τους, σε αντίθεση με τις πρακτικές άλλων χωρών την τελευταία τριετία.” καταλήγει στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων.  
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πυρπολήθηκε κτίριο του πανεπιστημίου του Καΐρου

Αγρίνιο:Αποδοκιμάστηκαν οι χρυσαυγίτες από κατοίκους