ΟικοΓιορτή και στη Βόρεια Εύβοια

Η ΒιοΖώ, οι συλλογικότητες «Κάτι τρέχει» στα Βασιλικά, Φωτόδεντρο, Ελαιώνας, και άλλοι παραγωγοί και χειροτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, οργανώνουν μια «Οικογιορτή» με χειροτεχνίες, οικολογικά προϊόντα, εργαστήρια, παραστάσεις, μουσικές και συζητήσεις.

‘Οπως αναφέρει το κάλεσμα, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα ρίξουν τους «σπόρους» ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής… και ελπίζουν να βρουν γόνιμο έδαφος ώστε οι μελλοντικές κοινωνίες να βασίζονται στην αυτάρκεια, την συντροφικότητα και το μοίρασμα.

«Συναντιόμαστε, παραγωγοί και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικά δικά μας προϊόντα, με σκοπό να διατηρήσουμε ζωντανό ένα δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων, γνώσεων, υπηρεσιών», λένε κάποιοι απο τους διοργανωτές, και μας εξηγούν τι θα συναντήσουμε πηγαίνοντας εκεί.

«Θα υπάρχουν πάγκοι με οικολογικά προϊόντα από αγρότες που προάγουν την ποιότητα και την τοπικότητα των προϊόντων και πάγκοι με χειροτέχνες και μεταποιητές που επιλέγουν φυσικά υλικά και ήπιες μεθόδους κατεργασίας.

Με καλή διάθεση θα μοιραστούμε τις γνώσεις και δεξιότητές μας με τους επισκέπτες της γιορτής στα εργαστήρια που θα γίνονται καθ΄ όλο το διήμερο.

Μια Γιορτή με μουσική, παραστάσεις, εκπλήξεις και… ένα ανταλλακτικό παζάρι.

Η γιορτή μας ρίχνει σπόρους ζωής ελπίζοντας να βρουν γόνιμο έδαφος και να μεγαλώσουν ώστε να ζήσουμε βασιζόμενοι στην αυτάρκεια, την συντροφικότητα, το μοίρασμα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ηλεκτρονικός πόλεμος για το για το WikiLeaks

Wikileaks: Μιανμάρ και Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για την κατασκευή πυρηνικών