ΟΙΕΛΕ: Επιστολή στον υπ. Παιδείας για το θέμα των σχολικών συμβούλων

Σχετικά με την υπό ψήφιση διάταξη για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιλογής ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως σχολικών συμβούλων και αναφορικά με τις διατυπωθείσες αντιδράσεις, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την ακόλουθη επιστολή.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον υπουργό Παιδείας:

“Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, σε διάφορα fora, έχουν διατυπώσει τεκμηριωμένες θέσεις υπέρ του Ενιαίου του εκπαιδευτικού χώρου – κάτι που αποτελεί και συνταγματική επιταγή – και υπέρ της αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η προ ετών πρωτοβουλία της κυρίας Γιαννάκου να δοθεί η δυνατότητα και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να επιλέγονται ως σχολικοί σύμβουλοι έχει, εκ των πραγμάτων, δικαιωθεί. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που επελέγησαν ως σχολικοί σύμβουλοι επιτέλεσαν το καθήκον τους με μεγάλη επιτυχία και το έργο τους έχει αναγνωριστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί για τη σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, θεωρούμε ότι είναι άνευ αντικειμένου καθώς η επιλογή ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ως σχολικού συμβούλου δεν συνεπάγεται τη μεταπήδησή του στο Δημόσιο αφού η οργανική του θέση παραμένει στο ιδιωτικό σχολείο όπου και επιστρέφει μετά τη λήξη της θητείας του. Ούτε, βέβαια, εκχωρείται με αυτόν τον τρόπο ο δημόσιος τομέας σε ιδιώτες. Άλλωστε, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ήδη στις Πανελλαδικές εξετάσεις ως επιτηρητές, βαθμολογητές και εξεταστές, χωρίς να έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα και χωρίς να έχει διατυπωθεί καμία ένσταση.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγονται ως σχολικοί σύμβουλοι. Είναι δε αυτονόητο πως τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ως σχολικούς συμβούλους. Η ΟΙΕΛΕ ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο θεωρώντας το χώρο της εκπαίδευσης ως ενιαίο.

Ευελπιστούμε πως η συγκεκριμένη διάταξη θα ψηφιστεί γεγονός που είμαστε βέβαιοι πως θα αποβεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μακελειό σε σχολείο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ

Παζάρι χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή από την Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου