Οι μετανάστες ψηφοφόροι σταγόνα στον ωκεανό

Η ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και η διασφάλιση της ειρηνικής και ομαλής συμβίωσης με τους ντόπιους κατοίκους αποτελεί τον βασικό στόχο όλων των υποψήφιων μεταναστών και μεταναστριών στις προσεχείς εκλογές με τους οποίους συνομίλησε η “Αυγή” της Κυριακής.

 Ο αριθμός των μεταναστών-στριών που θα συμμετάσχουν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά μικρός σε σχέση με τον μεταναστευτικό πληθυσμό που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στη χώρα μας, ενώ ακόμη μικρότερος είναι ο αριθμός των μεταναστών που αποφάσισαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι με τους συνδυασμούς των δημοτικών κινήσεων. Εν τούτοις, οι μετανάστες υποψήφιοι θεωρούν σημαντικό ότι έχουν πρώτη φορά το δικαίωμα της ψήφου, έστω και στις δημοτικές, προσβλέποντας συγχρόνως στην κατάκτηση με την πάροδο του χρόνου της πλήρους ισότητας στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν “με την ψήφο τους 10.097 νόμιμοι μετανάστες και 2.655 ομογενείς που ζουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα”. Οι σχεδόν 13.000 μετανάστες λαμβάνουν μέρος “μόνον στις δημοτικές εκλογές και όχι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι και να εκλεγούν μέχρι και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου”.


αναδημοσίευση από avgi.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κλιμακώνεται η «κρίση των σκουπιδιών» στη Νάπολη

Στην τελική ευθεία η Εξεταστική για τη Siemens