Οι μάσκες έπεσαν. Η συνεργασία Χρυσής Αυγής και ΛΑΟΣ ξεσκεπάστηκε περίτρανα

Την συνεργαία ΛΑΟΣ και Ακροδεξιάς στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας καταγγέλει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “Ποτε ξανά” . Όπως έλεγε και ο Σέξπιρ “Όσα ο δόλος κρύβει, ο χρόνος ξεσκεπάζει”

Όπως αποδείχτηκε από τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε με τη βία να ακυρώσε μια καθ`όλα θεμιτή πολιτική πολιτιστική εκδήλβση. “Απόδειχτηκε”, όπως αναφέρουν, “για ακόμα μια φορά ότι ο σκοπός της δεν ήταν να βελτιώσει τις ζωές των κατοίκων, αλλά να φιμώσει οποιαδήποτε άλλη φωνή.” Επιβεβαιώθηκε επίσης και από τα αντίστοιχα βίντεο που κάποια από αυτά προέβαλε και η τηλεόραση ότι στους τραμπουκισμούς συνέδραμαν μέλη της Χρυσής Αυγής και ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας του ΛΑΟΣ Νίκος Τούτουζας. “Οι φωτογραφίες του στελέχους του ΛΑΟΣ με το σιδερολοστό (που ξυπνάνε μνήμες Καλαμπόκα και Γκοτζαμάνη) δεν αφήνουν αμφιβολίες για τη στενή συνεργασία Χρυσής Αυγής και ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ που εξεγείρεται εναντίον των προοδευτικών κινητοποιήσεων, είναι ο πολιτικός φορέας που υποθάλπει τη φασιστική βία”.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το γεγονός που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος προχώρησε σε μια πρόκληση πρώτου μεγέθους: μπροστά στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους έκανε τον άθλιο ναζιστικό χαιρετισμό. Την ώρα που τα θύματα του Διστόμου δίνουν τη μεγάλη μάχη για τη δικαίωση τους, ο Μιχαλολιάκος αποτίει φόρο τιμής στους ναζί μακελάρηδες.” Σήμερα το πρωί η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κανελλοπούλου δέχτηκε στην Άγιο Παντελεήμονα επίθεση από το ακροδεξιό φασίστα Γιαννάτο. Την ίδια στιγμή “άγνωστοι” απειλούν τηλεφωνικά την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Προτάλιου.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “Ποτέ ξανά” δηλώνει ότι Είναι ώρα να απομονώσουμε τους φασίστες (είτε φοράνε αρβύλες είτε προτιμούν τις γραβάτες) χωρίς “μα” και “αλλά”. Είναι ώρα να βάλουμε δημοκρατικό φραγμό στη διογκούμενη φασιστική βία. Και είναι πια καιρός το επίσημο κράτος (ιδιαίτερα η Αστυνομία και το Υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη”) να σταματήσει να “χαϊδεύει” το φαιό φασιστικό παρακράτος.”

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πόσε φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους, έτσι ώστε για να υπάρχουμε και να υπάρξουν;

«Έξω οι τραμπούκοι και οι φασίστες από τις γειτονιές μας»