Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής καταστρέφουν και το Μπαμπ Αλ Καράμα

 

Με μια νέα εισβολή τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής κατάστρεψαν και το νεοσύστατο χωριό Μπαμπ Αλ Καράμα (Πύλη της Αξιοπρέπειας) που είχαν στήσει πριν λίγες μέρες Παλαιστίνιοι ακτιβιστές σε εκτάσεις του χωριού Μπέιτ Ίκσα. Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι ισραηλινοί στρατιώτες κατεδάφισαν όλες τις σκηνές και εκκένωσαν το χώρο από τους Παλαιστίνιους. Ο επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου του Μπέιτ Ίκσα, Καμάλ Χαμπάμπα δήλωσε ότι μεγάλος αριθμός ισραηλινών στρατιωτών συνόδευσε μπουλντόζες που κατάφτασαν στο χωριό. Άλλοι Παλαιστίνιοι εμποδίστηκαν να φτάσουν στην περιοχή.
 
Ήδη από την Κυριακή, Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής είχαν κλείσει το τσεκπόιντ που οδηγούσε στο Μπέιτ Ίκσα και είχαν επιτεθεί σε μη βίαιους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
 
Η Χαμάς, είχε καταδικάσει την προσπάθεια προσάρτησης των εκτάσεων του χωριού, καθώς και τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στα κατεχόμενα και είχε καλέσει αραβικές και μουσουλμανικές χώρες να κινητοποιηθούν ενεργά για να υποστηρίξουν τα παλαιστινιακά χωριά, απέναντι στα ισραηλινά σχέδια εποικισμού.
Το Μπέιτ Ίκσα, που περικυκλώνεται από ισραηλινούς εποικισμούς, προγραμματίζεται να κυκλωθεί εντελώς από το Τείχος, αποκόπτοντάς το από την Ιερουσαλήμ. Όταν ολοκληρωθεί, το Τείχος θα προσαρτήσει το 96% της γης του Μπέιτ Ίκσα.
 
Πηγές: Maan, IMEMC, PIC

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση για την απεργία των ΜΜΜ

Κατεβάζουν από τα ράφια τις «50 αποχρώσεις του γκρι»