Οι ιρανοί απεργοί πείνας απαντούν στην κυβέρνηση

Με σημερινή τους επιστολή, οι ιρανοί απεργοί πείνας απαντούν στις καταγγελλίες της κυβέρνησης, ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες δέχτηκε τρομοκρατική απειλή στο όνομα των ιρανών. Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και οι συνήγοροι των απεργών πείνας, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε πως «την παρελθούσα Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, άγνωστος τηλεφώνησε, δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί ιρανική οργάνωση, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες και απείλησε με επιθέσεις κατά προσωπικού και κτιρίων των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό, εφόσον δεν ικανοποιείτο το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε ορισμένους Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας». Σύμφωνα με τον κ. Δελαβέκουρα, το περιστατικό τέθηκε άμεσα υπόψη των αρμοδίων επιτόπιων αρχών, οι οποίες, όπως διαβεβαίωσε, έλαβαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ. «Συγχρόνως, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την έκδοση εγκυκλίου προς όλες τις αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου να μεριμνήσουν, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας και να βρίσκονται σε επιφυλακή», πρόσθεσε και τόνισε πως το θέμα παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές.
Οι Ιρανοί απεργοί πείνας, σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν:

«Όπως έχουμε σημειώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, είμαστε Ιρανοί πολίτες που έχουν διαφύγει από το Ιράν εξαιτίας της βίας της ισλαμικής κυβέρνησης, η οποία βασανίζει, λιθοβολεί και εκτελεί τους πολίτες της που διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία.
Από την έναρξη της εκστρατείας μας στα Προπύλαια, ανακοινώσαμε ότι πιστεύουμε στην ειρήνη και την ελευθερία. Έχουμε ξεκινήσει μια ειρηνική απεργία και τη συνεχίζουμε για 44η ημέρα, αλλά εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται να απαντήσει στο αίτημά μας, μέλη της εκστρατείας μας προχώρησαν σε απεργία πείνας και ορισμένοι από αυτούς έραψαν και τα στόματά τους. Αυτό σημαίνει ότι «τα σφραγισμένα χείλη μας αποτελούν μια απάντηση στη σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση ασύλου».
Ως μέλη της εκστρατείας δηλώνουμε ρητώς πως καταδικάζουμε απερίφραστα και απόλυτα κάθε μορφής βίας εναντίον όλων των ελληνικών πρεσβειών, όλων των ελληνικών οργανισμών κάθε είδους και των Ελλήνων πολιτών σε όλο τον κόσμο.
Θα θέλαμε να απαντήσουμε στις δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις οποίες προληπτικά προστατευτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν σε όλες τις ελληνικές πρεσβείες σε όλες τις ξένες χώρες. Και αυτό διότι έγινε ένα τηλεφώνημα προς το ελληνικό προξενείο του Λος Άντζελες και το πρόσωπο που καλούσε δήλωσε ότι αντιπροσώπευε μια ιρανική οργάνωση, την οποία δεν κατονόμαζε και στη συνέχεια απείλησε με επίθεση κατά του κτιρίου και του προσωπικού της ελληνικής διπλωματικής αποστολής σε άλλες χώρες.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως οποιοσδήποτε μιλάει εξ ονόματός μας ως φίλος μας και απειλή με βίαιες ενέργειες είναι κατά της σιωπηρής απεργίας μας. Διότι η απεργία μας αφορά το να είμαστε περισσότερο κοντά στον ελληνικό λαό και τη δημόσια δημοκρατική άποψη σε όλο τον κόσμο. Τα μέσα μας είναι και θα είναι ειρηνικά μέχρι το τέλος της απεργίας μας.
Απορούμε γιατί πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα αυτό στις 13 του μηνός, ενώ εμείς ξεκινήσαμε την απεργία πείνας μας στις 14 Οκτωβρίου. Αναρωτιόμαστε, επίσης, αν υπάρχει καμία διασύνδεση του τηλεφωνήματος αυτού με τη συνάντηση του επικεφαλής της Ιρανικής Αστυνομίας με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα στις 13/10, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων ζητημάτων, το θέμα των Ιρανών μεταναστών στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι Φραγκίσκος Ραγκούσης και Ευγενία Κουνιάκη δήλωσαν πως «Με γκαιμπελίστικες μεθόδους δημιουργίας κλίματος ανησυχίας εκδηλώνεται η κρατική βία και τρομοκρατία. Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές που έχουν σκοπό να σπιλώσουν και να αποπροσανατολίσουν το δικαίωμα στη ζωή και την αυτοδιάθεση των Ιρανών. Καταγγέλλουμε επίσης κάθε προσπάθεια από τους αρμοδίους της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιων στρατηγικών που προσπαθούν να αμαυρώσουν ειρηνικούς αγώνες για το αυτονόητο, το πολιτικό άσυλο».

Πηγή tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γαλλία : 3,5 εκατομμύρια στους δρόμους, μπλόκα και απεργίες

Εφημερίδες!!!!