Οι εισαγγελείς ζητούν παραπομπή του Σίλβιο και οι Ιταλίδες βγαίνουν στους δρόμους

Την άμεση παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και εκπόρνευση ανηλίκου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ την τότε 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι Καρίμα και ότι μεσολάβησε για την απελευθέρωσή της όταν προσήχθη από την αστυνομία ως ύποπτη για κλοπή. Ο Σίλβιο αρνείται τις κατηγορίες τις οποίες χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες.

Τον Ιανουάριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας τροποποίησε το νόμο που παρείχε προσωρινή ασυλία στον πρωθυπουργό και τους υψηλόβαθμους υπουργούς, δίνοντας στους δικαστές τη δυνατότητα να αποφασίζουν κατά περίπτωση αν εν ενεργεία πρωθυπουργός μπορεί να παραπέμπεται σε δίκη.

Εν τω μεταξύ πολλές Ιταλίδες έχουν εξοργιστεί από την εικόνα που εκπέμπει για τις ίδιες το σεξουαλικό σκάνδαλο “Ρούμπιγκεϊτ” και προγραμματίζουν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου να διαδηλώσουν για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.  

Ειδικά για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση λειτουργεί το blog http://senonoraquando13febbraio2011.wordpress.com, η 35χρονη δημιουργός του οποίου, Ελίζα Νταβόλιο, εξηγεί ότι πρόκειται για μια ευρεία πρωτοβουλία χωρίς στενά πολιτικά ή συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά που υπερασπίζεται τη γυναικεία αξιοπρέπεια και το μανιφέστο της με τίτλο “Αν όχι τώρα, πότε;” υπογράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα από περισσότερες από 50.000 γυναίκες.

Το μανιφέστο καταγγέλλει με δριμύτητα τη διαρκή απρεπή απεικόνιση της γυναίκας ως αντικειμένου σεξουαλικής εκμετάλλευσης στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση.

Η κινητοποίηση θα πλαισιωθεί από χάπενινγκς, διαδηλώσεις και αναγνώσεις σε εκατοντάδες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη και το Μιλάνο, ενώ μεγάλος αριθμός γυναικών ψηφοφόρων της δεξιάς έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις.

 

 

Από enet.gr 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδα “Καθρέφτης”, Φεβρουάριος 2011, τεύχος 1

Καβάλα: Στους δρόμους τα κύματα των απολυμένων