Οι Αντιρρησίες Συνείδησης για το νέο νόμο

Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ούτε ο νέος νόμος του Υπουργείου Αμύνης αποκαθιστά το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης. Έτσι, αναφέρουν, “το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως επικυρώνει στο όνομα της κυβέρνησης έναν παλιό στρατηγικό σχεδιασμό: να προκρίνει μιλιταριστικές, εθνικιστικές και ανορθολογικές πρακτικές υποβαθμίζοντας την αξία της ελευθερίας της συνείδησης”. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Αθήνα, 15/09/2010
Είναι λυπηρό που οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι η αντίρρηση συνείδησης αποτελεί δικαίωμα και όχι χάρη και πως η περίοδος που ψήφιζαν το νόμο 2510/97 κατόπιν διεθνών πιέσεων και υπό το βλέμμα διεθνών παρατηρητών πρέπει να αποτελεί παρελθόν. Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια και η κοροϊδία συνεχίζεται. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα θα χάσει την ευκαιρία να εναρμονίσει το νόμο για την εναλλακτική υπηρεσία με αυτό των Ευρωπαίων εταίρων, των ελάχιστων που έχουν απομείνει με υποχρεωτική στράτευση. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως επικυρώνει στο όνομα της κυβέρνησης έναν παλιό στρατηγικό σχεδιασμό: να προκρίνει μιλιταριστικές, εθνικιστικές και ανορθολογικές πρακτικές υποβαθμίζοντας την αξία της ελευθερίας της συνείδησης.
Η Ελλάδα παραμένει ουραγός και εδώ, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια ανταγωνίζεται τα πιο συντηρητικά και αυταρχικά καθεστώτα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς ενώ η εθνική οικονομία καταρρέει. Και αυτή η Βουλή θα δώσει ψίχουλα ψηφίζοντας μικρές λεπτομέρειες και αγνοώντας τα πραγματικά αιτήματα των αντιρρησιών συνείδησης. Οι προσδοκίες μας, μετά την αρχική θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται. Εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε το αυτονόητο, την καθιέρωση δίκαιης ισότιμης και ισόχρονης εναλλακτικής υπηρεσίας υπό καθαρά πολιτική αρχή, μέχρι την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Και το ελληνικό κράτος, πάρα τις μεγαλόθυμες εξαγγελίες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, θα συνεχίσει να εκτίθεται από στις αναφορές των διεθνών οργανισμών, των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την αυτονόητη χλεύη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κόστος των πολεμικών δαπανών επειδή επιλέγει να σώσει το στρατό και να καταποντίσει την κοινωνία. Η Ελλάδα του χθες είναι εδώ, αρνείται να κάνει το παραμικρό βήμα μπροστά.
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
www.antirrisies.gr
Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΓΕΝΟΠ: Απορρίπτει το σενάριο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς

Περισσότερα από 200 φορτηγά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης