Όχι της Ρωσίας σε υιοθεσίες παιδιών από υπηκόους των ΗΠΑ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το νόμο, που απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά ρωσικής καταγωγής, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο νόμος που επικυρώθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και προβλέπει επίσης την κατάρτιση μιας “μαύρης λίστας” Αμερικανών, οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι στη Ρωσία και υπάρχουν υποψίες σε βάρος τους ότι παραβίασαν δικαιώματα Ρώσων πολιτών.

   Αυτή η λίστα έχει ήδη δημιουργηθεί, αλλά δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

   Ο νόμος αυτός επιβάλλει και άλλα μέτρα σε αντίποινα για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε αμερικανική νομοθεσία με στόχο να τιμωρούνται, όσοι Ρώσοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον “κατάλογο Μαγκνίτσκι” που ενέγκρινε το αμερικάνικο Κογκρέσο και προβλέπει το πάγωμα πόρων Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι ενέχονται στο θάνατο στη φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, καθώς και σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Μόσχα τον χαρακτήρισε μια «μη φιλική ενέργεια» και προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει.

Και το έκανε, καθώς ο νόμος για τις υιοθεσίες χαρακτηρίζεται ένα από τα πιο εχθρικά μέτρα που έχει λάβει έναντι της Ουάσινγκτον, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι οι εντάσεις στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον θα κλιμακωθούν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αφιέρωμα 2012: Όπου η αστυνομία κάνει χριστουγεννιάτικο ριφιφί σε κατειλημμένο καπνομάγαζο (1934)

Απάντηση Παπακωνσταντίνου για τη διαγραφή του