«Οχι στο λιγνίτη» από τους κατοίκους στο Δομένικο Λάρισας

Την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη εξόρυξη κοιτασμάτων λιγνίτη που έχουν εντοπιστεί στο Δομένικο, δήλωσαν για μια ακόμη φορά σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διοργάνωσαν εκδήλωση με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην πλατεία του χωριού, επισημάνθηκε από τους ομιλητές ο κίνδυνος να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς και όχι μόνον, σε “κρανίου τόπο” με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υποχρεωθούν να μετοικήσουν.

Μάλιστα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι στις περιοχές των λιγνιτωρυχείων έχει διαπιστωθεί σαφής μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης και αύξηση των πασχόντων από χρόνιο βρογχικό άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, φυματίωση, καρδιοαγγειακές παθήσεις, αύξηση των καρκινοπαθών και λοιπές νόσοι. Εξάλλου, μελέτες έχουν δείξει ότι ένα στα επτά παιδιά στις περιοχές των λιγνιτωρυχείων προσβάλλεται από άσθμα, ποσοστό δεκαπλάσιο σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Πέραν των ειδικών, την κάθετη αντίθεσή τους στην προοπτική αυτή εξέφρασαν και οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες όλων των κομμάτων για τη Θεσσαλία, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και το περιβάλλον.

πηγή: enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Όχι» του προεδρείου του ΔΣΘ στην πρόσκληση για την ομιλία Παπανδρέου

Εμπρησμός της εφορίας στα Εξάρχεια