“Όχι στο άνοιγμα τις Κυριακές” λένε οι εμποροϋπάλληλοι

“Όχι στο άνοιγμα τις Κυριακές” λένε οι εμποροϋπάλληλοι

Αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι στο νομοσχέδιο που προβλέπει την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές και διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 20.00  στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, πέρα από τις ενστάσεις τους για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, οι εργαζόμενοι ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα, με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Τέλος διεκδικούν 8ωρο, 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, ζητούν να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο και η μερική απασχόλησς, το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.

ΕΚΘ: “ΟΧΙ” στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και το αίτημα τους κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε σχετική ανκοίνωση αναφέρει: “Το νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει τη “χαριστική βολή” στους εργαζόμενους του κλάδου που ήδη πλήττονται από ανεργία, μερική απασχόληση και χαμηλό ωρομίσθιο, καθώς και τους μικρομεσαίους που είναι αντιμέτωποι με το λουκέτο. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές υπονομεύει την πολυπόθητη ανάπτυξη που επιζητά η κυβέρνηση” .

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συνεχίζεται με τον «Επιθεωρητή» του Γκογκόλ

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”