Όχι στην εγκατάσταση πρόσθετων διοδίων είπαν οι κάτοικοι του νομού Πιερίας

Παρά τις αντίξοες συνθήκες η συμμετοχή στην πανπιερική διαδήλωση κατά της εγκατάστασης  πρόσθετων διοδίων στον νομό Πιερίας ήταν μαζική. Από το πρωί εκατοντάδες πολίτες του νομού συγκεντρώθηκαν στον ανισόπεδο κόμβο της αερογέφυρας της Λεπτοκαρυάς προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στον τόπο τους.

Όπως οι ίδιοι ανέφεραν πριν από λίγο καιρό η εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” προσπάθησε (και συνεχίζει ακόμα) να εγκαταστήσει διόδια στους παράπλευρους δρόμους του νομού Πιερίας, δρόμους που εξυπηρετούν την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων στα πλαίσια της περιοχής τους. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ακόμα για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παράπλευρο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών εντός των πλαισίων της περιοχή τους. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι του νομού τους έδιναν τη μάχη κατά των διοδίων στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων.
 
Τη συμπαράσταση και τη στήριξη στον αγώνα των κατοίκων της Πιερίας ενάντια στην εγκατάσταση παράπλευρων σταθμών διοδίων, δήλωσαν με τη συμμετοχή τους  στη χθεσινή  πανπιερική διαδήλωση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Νίκος Μπονοβόλιας.  Όπως δήλωσε ο Τάσος Κουράκης, “οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά τους να μετακινούνται ελεύθερα στον τόπο τους. Η κυβέρνηση με τη σύμβαση που υπέγραψε, επέτρεψε στην εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.”να καταστρατηγήσει το δικαίωμα αυτό και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση των κατοίκων σε μια περίοδο που το εισόδημα τους μειώνεται όλο και πιο πολύ. Η επιβολή πρόσθετων διοδίων θα επιβαρύνει, επίσης, και τη μετακίνηση των προϊόντων με πρόσθετες δαπάνες, καταργώντας στην ουσία τις “περίφημες” διακηρύξεις της κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είναι απολύτως αναγκαία η κατασκευή πλευρικών δρόμων έτσι ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των κατοίκων για λόγους υγείας, εκπαίδευσης και εργασίας χωρίς την υποχρέωση της πληρωμής διοδίων. Η άδικη εφαρμογή αυτή οφείλει και μπορεί να ακυρωθεί μόνο με ισχυρή πολιτική βούληση η οποία θα διαμορφωθεί από τον αγώνα των κατοίκων”. Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε, από την πλευρά του, ότι «ο νομός Πιερίας εδώ και δύο χρόνια υπόκειται σε  έναν ιδιόμορφο αποκλεισμό εξαιτίας των διοδίων που έχουν επιβληθεί από την εταιρεία με νόμο του κράτους. Οι αγώνες των κατοίκων του περασμένου χειμώνα απέτρεψαν τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, πράγμα που σημαίνει ότι με μαζικούς αγώνες μπορεί να αποτραπεί και η εγκατάσταση των πρόσθετων διοδίων στην περιοχή αυτή. Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα αποτελέσει την αρχή της εφαρμογής του μέτρου αυτού σε όλη την Εγνατία οδό». Τέλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μπονοβόλιας Νίκος δήλωσε ότι «είναι η ώρα να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο την επικαιρότητα και τη σημασία του συνθήματος της παράταξής μας “Μπορούμε να τους σταματήσουμε“. Οι εκατοντάδες κάτοικοι Πιερίας που έχουν μαζευτεί σήμερα εδώ και παρά τις αντίξοες συνθήκες αποδεικνύουν ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε ξανά τα αυτονόητα…”


Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεεες!

Εφημερίδεεεες!