Ο Θωμάς Κοροβίνης στη Λέσχη Αναιρέσεις

Η Λέσχη Θεωρίας και Πολιτισμού “Αναιρέσεις” προσκαλεί το κοινό σε μια συζήτηση  με τον Θωμά Κοροβίνη* για τη Θεσσαλονίκη μέσα από το σημαντικό έργο του Σαλονικιού συγγραφέα, συνθέτη και στιχουργού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Γενάρη, στις 19:30, στο χώρο της Λέσχης (Εγνατίας 98) και συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο συγγραφέας Βασίλης Τσιράκης.

* Ο Θωμάς Κοροβίνης είναι λογοτέχνης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών, φιλόλογος και λαογράφος. Από το ’88 μέχρι το ’96 υπηρέτησε ως καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στα ομογενειακά εκπαιδευτήρια της Πόλης. Έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία λογοτεχνικού και λαογραφικού περιεχομένου και τρεις δίσκους. Ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη φιλολογικών και εθνογραφικών θεμάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είχε την ευκαιρία να ζήσει πολλές εμπειρίες και να διαμορφωθεί κοντά σε σπουδαίες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες όπως ο Χριστιανόπουλος και η Διδώ Σωτηρίου. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που τάσσονται υπέρ της Αριστεράς και κατεβαίνουν σε πορείες μαζί με τον κόσμο, που θεωρούν πως η τοποθέτηση απέναντι στα πράγματα, η υπευθυνότητα, η συμμετοχικότητα και η συντροφικότητα πρέπει να είναι βασικά χαρακτηριστικά όλων μας. (από την εφημερίδα “Δρόμος”).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μειωμένη κατά 30% η κίνηση στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων

Συναντάται ο Αλ. Τσίπρας με τον σύλλογο εργαζομένων στο ΤΤ