Ο Πορτοσάλτε σε ρόλο “προξενήτρας” για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Ο Πορτοσάλτε σε ρόλο “προξενήτρας” για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Συγκλονιστικές στιγμές ζει πάλι η ελληνική δημοσιογραφική σκηνή.

Όπως αποκαλύπτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην εκπομπή του την Τρίτη 16 Ιουλίου ο Άρης Πορτοσάλτε πρότεινε στον καλεσμένο του, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κώστα Ασκούνη να μην περιμένει το κράτος, αλλά σε εκπομπή που θα κάνει ο ίδιος της ερχόμενες ημέρες να καλέσει τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων ώστε δημόσια να δώσουν προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

“Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έδιναν μάχη προκειμένου να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο για τις 6.000 απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες σε πρώτη φάση, απροκάλυπτα ο Τηλεοπτικός Σταθμός «Σκάι» αναδείκνυε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Απώτερος στόχος της είναι να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, στους ιδιώτες-εργολάβους που λυμαίνονται τα πάντα στη χώρα, σε βάρος βέβαια των πολιτών. Αυτό που επανηλειμμένα έχει καταγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α” αναφέρει η Ομοσπονδία.

“Ο εκπρόσωπος των εργολάβων και «πληρωμένος κονδυλοφόρος» του ομίλου Αλαφούζου, που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος, αφού καθημερινά έχει αναλάβει εργολαβία με τη συνομοταξία του «Σκάι» της Τηλεόρασης και του Ραδιόφωνου τη συκοφάντηση των εργαζομένων στους Δήμους και του Δημοσίου γενικότερα, θέλησε να το παίξει και τιμητής. Ποιου; Μα του αφεντικού του φυσικά” προσθέτει.

“Πίσω από κάθε πρότασή του, ή ρεπορτάζ κρύβεται ο στόχος του ομίλου Αλαφούζου να αναλάβει το κεφάλαιο, μέρος του οποίου αποτελεί έχοντας καταστρέψει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, μέρος των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μάρμαρο βέβαια θα κληθούν να πληρώσουν με απολύσεις οι εργαζόμενοι και με νέα χαράτσια, φόρους και δημοτικά τέλη οι πολίτες. Αλλά, ουδεμία σημασία έχει αυτό για τον Άρη Πορτοσάλτε και την παρέα του. Αρκεί το αφεντικό να οικονομήσει” υπογραμμίζει.

Τέλος επισημαίνει πως “η υπόθεση αυτή καταδεικνύει πόσο ασύδοτα και ξεσαλωμένα είναι τα συστημικά Μ.Μ.Ε. και πόσο απροκάλυπτα κυβέρνηση και συμφέροντα κάνουν business σε βάρος της χώρας, των πολιτών και των εργαζομένων. Έχουν βάλει το προσωπείο της… οικολογίας και την ίδια στιγμή «μαγειρεύουν» πώς θα πάρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων για να πνίξουν στο σκουπίδι την Αττική και στους φόρους τους πολίτες της”.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συνεχίζεται με τον «Επιθεωρητή» του Γκογκόλ

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”