in

“Ο Π. Καψής υπογράφει συμβάσεις κάτω από το τραπέζι”

“Ο Π. Καψής υπογράφει συμβάσεις κάτω από το τραπέζι”

«Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, ο Υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εκδίδει μονομερώς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων (σσ δείτε παρακάτω το βίντεο όπου ο Π. Καψή αναφέρεται στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ως «ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ») για εργαζόμενους που παράγουν καθημερινά και επί δύο μήνες τέσσερα δελτία ειδήσεων, τουλάχιστον δύο ενημερωτικές εκπομπές και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, 24ωρο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και 24ωρη διαδικτυακή ενημέρωση.

 

Είναι σε θέση επίσης να γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα των χιλιάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ραδιομέγαρο και σε όλους τους περιφερειακούς σταθμούς για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την οποία κηλίδωσε το βίαιο και αυταρχικό μαύρο στις οθόνες και η σιγή στους ραδιοφωνικούς δέκτες; Γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα  των εκατοντάδων που συμμετέχουν καθημερινά στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Αγ, Παρασκευή και όπου χτυπά η καρδιά της ΕΡΤ στην περιφέρεια;

 

Ο κ. Καψής επιλέγει να ξεχνά ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν στηρίζεται μόνο  από  τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από σημαντικό αριθμό βουλευτών και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίοι όχι μόνο δεν ρωτήθηκαν, όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά βιώνουν πρωτοφανή παράκαμψη των δημοκρατικών, κοινοβουλευτικών διαδικασιών στο θέμα της ΕΡΤ, αλλά (τυχαίο;) και σε παρά πολλά άλλα κρίσιμα θέματα. Οι πολιτικοί φορείς δεν στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ επειδή έχει κομματικό  χρώμα, αλλά επειδή είναι δίκαιος.

 

Καλούμε λοιπόν τον κ. Καψή να αφήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια  που  δεν τους αφορούν και να προχωρήσει  έστω και σε μια νόμιμη διαδικασία.

 

Γιατί λοιπόν οι κήρυκες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας  δεν  ανακοινώνουν,  όπως οφείλουν, τους πίνακες των 2.000 υποψηφίων που επιλέγονται στη βάση των προκηρύξεων, καθώς και την αναλυτική τους μοριοδότηση σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στις ίδιες τις προκηρύξεις; Γιατί, όπως ορίζει η προκήρυξη και έχει ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα κάνει, δεν δημοσιοποιεί τη σύμβαση την οποία θα κληθούν να υπογράψουν όσοι επιλεγούν, προκειμένου οι αιτούντες να γνωρίζουν επιτέλους όλα τα δεδομένα και να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

 

Οι προθέσεις για διαφάνεια και αξιοκρατία δεν αρκεί να δηλώνονται δημοσίως, πρέπει να γίνονται και πράξη. Ειδικά όταν τα πρώτα δείγματα γραφής είναι συμβάσεις κάτω από το τραπέζι με συνταξιούχους και  διευθυντικά στελέχη που προσελήφθησαν εκτός διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, αλλά και συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρίες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια όπως ορίζει ο νόμος.»

 

 

 

 

Πηγή: Συσπείρωση Δημοσιογράφων

– See more at: http://left.gr/news/o-pantelis-kapsis-ypografei-symvaseis-kato-apo-trape…

Συμβάσεις κάτω από τραπέζει με συνταξιούχους και διευθυντικά στελέχη που προσελήφθησαν εκτός διαδικασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ότι υπογράφει ο Υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψής. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν ακόμη ότι ο κ. Καψής εκδίδει μονομερώς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

«Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, ο Υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εκδίδει μονομερώς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για εργαζόμενους που παράγουν καθημερινά και επί δύο μήνες τέσσερα δελτία ειδήσεων, τουλάχιστον δύο ενημερωτικές εκπομπές και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, 24ωρο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και 24ωρη διαδικτυακή ενημέρωση» τονίζουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν:

«Είναι σε θέση επίσης να γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα των χιλιάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ραδιομέγαρο και σε όλους τους περιφερειακούς σταθμούς για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την οποία κηλίδωσε το βίαιο και αυταρχικό μαύρο στις οθόνες και η σιγή στους ραδιοφωνικούς δέκτες; Γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα  των εκατοντάδων που συμμετέχουν καθημερινά στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Αγ, Παρασκευή και όπου χτυπά η καρδιά της ΕΡΤ στην περιφέρεια;»

«Ο κ. Καψής επιλέγει να ξεχνά ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν στηρίζεται μόνο  από  τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από σημαντικό αριθμό βουλευτών και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίοι όχι μόνο δεν ρωτήθηκαν, όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά βιώνουν πρωτοφανή παράκαμψη των δημοκρατικών, κοινοβουλευτικών διαδικασιών στο θέμα της ΕΡΤ, αλλά (τυχαίο;) και σε παρά πολλά άλλα κρίσιμα θέματα. Οι πολιτικοί φορείς δεν στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ επειδή έχει κομματικό  χρώμα, αλλά επειδή είναι δίκαιος.»  συμπληρώνουν ακόμη οι εργαζόμενοι και καλούν τον κ. Καψή «να αφήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια  που  δεν τους αφορούν και να προχωρήσει  έστω και σε μια νόμιμη διαδικασία.»

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναρωτιούνται ακόμη γιατί «οι κήρυκες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας  δεν  ανακοινώνουν,  όπως οφείλουν, τους πίνακες των 2.000 υποψηφίων που επιλέγονται στη βάση των προκηρύξεων, καθώς και την αναλυτική τους μοριοδότηση σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στις ίδιες τις προκηρύξεις; Γιατί, όπως ορίζει η προκήρυξη και έχει ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα κάνει, δεν δημοσιοποιεί τη σύμβαση την οποία θα κληθούν να υπογράψουν όσοι επιλεγούν, προκειμένου οι αιτούντες να γνωρίζουν επιτέλους όλα τα δεδομένα και να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.»

«Οι προθέσεις για διαφάνεια και αξιοκρατία δεν αρκεί να δηλώνονται δημοσίως, πρέπει να γίνονται και πράξη. Ειδικά όταν τα πρώτα δείγματα γραφής είναι συμβάσεις κάτω από το τραπέζι με συνταξιούχους και  διευθυντικά στελέχη που προσελήφθησαν εκτός διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, αλλά και συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρίες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια όπως ορίζει ο νόμος.» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δέκα άτομα αναζητούνται μετά την εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (βίντεο)

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την κινητικότητα στην Υγεία