Ο Ντάννυ και η βαθειά γαλάζια θάλασσα, στο κέντρο θεατρικής έρευνας Θεσσαλονίκης

Της Μπέττυ Παπαδάκη

Μπορεί ένας άνθρωπος να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του? Να συγχωρήσει τον εαυτό του? Να βρει ελπίδα στην συνύπαρξη?

Ο Ντάννυ με τα μάτια κουμπιά φτιαγμένα απ’ τη βαθειά γαλάζια θάλασσα, και η Ρομπέρτα με το στόμα σαν τριαντάφυλλο έτοιμο να ανθίσει, διασταυρώνονται τυχαία σε ένα bar.Εκείνος εθισμένος στη βία, ενώ εκείνη ισοβίτης στην περιθώριο. Για εκείνον γοητευτικά κυνική. Κανείς τους δεν προσπαθεί να ξεφύγει. Δύο άνθρωποι της αυτοεξορίας, σε σχέση μίσους και φθόνου με τον κόσμο από τον οποίο διαχωρίζονται.
 Σε μια παράσταση διπλής όψης, σε ένα δωμάτιο που φωτίζεται από μια εξωτερική λάμπα και ένα κερί, οι ήρωες ξεδιπλώνουν την δική τους διπλή όψη και επαναπροσδιορίζουν το σκηνικό τους. Το φεγγάρι τους,και την βαθειά γαλάζια θάλασσα κάπου εκεί πέρα και εδώ κοντά. Σαν σε παιχνίδι εκδηλώνουν ένα ένα αδέξια τα συναισθήματά τους, προβάλλουν τα απωθημένα όνειρά τους και καταρρίπτοντας σιγά σιγά τις αντιστάσεις τους παλεύουν να έρθουν πιο κόντα. Γι’ αυτούς τίποτα δεν είναι ανέξοδο.
Το επόμενο πρωί φεγγάρια , λάμπες και κεριά έχουν σβήσει. Ήρθε η ώρα να πάρουν τα πράματα το δρόμο τους. Οι ήρωες βρίσκουν τα βήματα τους με έναν απάχικο χορό. ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ!
                                                                               
Ο ΝΤΑΝΝΥ ΚΑΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΤΕΩΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ-Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΗΛ.2310865904
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ    

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέες απολύσεις στον ΔΟΛ

“Έπεσε” το wikileaks