Ο καθηγητής Αλέξης Λυκουργιώτης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε την Τρίτη για τριετή θητεία, νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «το ΕΣΥΠ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης φορείς της Παιδείας, κοινωνικοί φορείς και διακεκριμένοι παιδαγωγοί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Σημειώνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναμένονται μεγάλες ανατροπές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΥΠ, προσαρμοζόμενος σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε: «Έχω πεισθεί ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία και οι συνθήκες είναι ώριμες για αυτό. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό νομοθετικό κείμενο που να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν πτυχία με αντίκρισμα είναι να έχουμε σπουδές με ποιότητα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Εφημερίδεεεες