Ο Γιώργος Πεταλωτής σε ρόλο Μουαμάρ Καντάφι

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο οποίος κατήγγειλε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι μετανάστες δεν κάνουν συνειδητά απεργία πείνας, αλλά οι αλληλέγγυοι τους απαγορεύουν να φάνε, δίνει με το σημερινό δελτίο η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Παραθέτει μάλιστα αντίστοιχου ύφους δήλωση της Μάργκαρετ Θάτσερ, λίγες ημέρες πριν το θάνατο των αγωνιστών του IRA που έκαναν απεργία πείνας στις βρετανικές φυλακές.

Ο Γιώργος Πεταλωτής σε ρόλο Μουαμάρ Καντάφι

Τελικά όντως η τηλεόραση μπορεί να προβάλει πολύ αρνητικά πρότυπα για όσους δεν φιλτράρουν τα μηνύματά της. Παρακολουθώντας τα αλλεπάλληλα παραληρηματικά διαγγέλματα του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος παρουσιάζει τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα του ως συνωμοσία της Αλ Κάιντα που παρέσυρε τους ανόητους και μεθυσμένους Λίβυους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής φαίνεται ότι βρήκε το επικοινωνιακό παράδειγμα που απεγνωσμένα έψαχνε. Κατηγόρησε ευθέως γιατρούς κι αλληλέγγυους ότι ευθύνονται για την απεργία πείνας των μεταναστών επειδή… εμποδίζουν τους απεργούς πείνας να φάνε.

Τέτοιου είδους καμώματα κανονικά θα μάς διασκέδαζαν, αν δεν αποτελούσαν σαφή μηνύματα ότι κυβερνητικοί ιθύνοντες προλειάνουν πολιτικά το έδαφος για να συμβεί το αδιανόητο. Μια ματιά στο παρελθόν είναι ενδεικτική:

 

Αλλά η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στους ίδιους τους απεργούς πείνας, τις οικογένειες και τους συμβούλους τους. Πιο άμεσα, βρίσκεται στα χέρια των ηγετών του Προσωρινού IRA, οι οποίοι πήραν την εν ψυχρώ απόφαση ότι οι άτυχοι άνθρωποι που λιμοκτονούν τώρα στη φυλακή, θα είναι πιο χρήσιμοι γι’ αυτούς νεκροί παρά ζωντανοί. Αυτή μού φαίνεται ότι είναι η πλέον ανήθικη και ανελαστική απόφαση που θα μπορούσε να πάρει κανείς“.

Μάργκαρετ Θάτσερ, 15 Μάη 1981

 

Αθήνα 3/3/11, 6:50

 

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αλυσοδεμένοι στο υπουργείο

ΟΤΕ: 48ωρη απεργία από σήμερα