Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο πλευρό των μεταναστών απεργών

Με απόφαση του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας. Εξουσιοδοτεί επίσης το προεδρείο να επισκεπτεί τους απεργούς για να μεταφέρει την απόφαση συμπαράστασης, αλλά και να συντονιστεί με τους άλλους φορείς της πόλης σε αυτή την κατεύθυνση. Ολόκληρο το ψήφισμα:

Θεσσαλονίκη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Θέμα: Aπεργία πείνας 300 μεταναστών

300 μετανάστες βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενοι διότι επί τρείς δεκαετίες βρίσκονται σε σχέση με την παραμονή τους σε καθεστώς εκκρεμότητας. 50 από αυτούς έχουν εγκατασταθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας το θέμα όχι μόνο με κριτήρια ανθρωπιστικά και αντίστοιχη διάθεση, στο πλαίσιο του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων, καθώς και στο πλαίσιο των διατάξεων του διεθνούς δικαίου, που παράγουν υποχρεώσεις για τη χώρα μας, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει και να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματά τους, καθώς επί δεκαετίες οι μετανάστες αυτοί διαβιώνουν και εργάζονται σε μία «γκρίζα» ζώνη μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας καθιστώντας τους εαυτούς τους υποψήφια θύματα εκμετάλλευσης, ώστε να αρθούν όλες οι νομικές εκκρεμότητες που υφίστανται.
Στο πνεύμα αυτό εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του, τα μέλη του Προεδρείου και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για τα ακόλουθα:
α. Να επισκεφθούν τους απεργούς πείνας για να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάστασή τους και για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
β. Να συμμετέχουν σε συσκέψεις ή συναντήσεις που τυχόν θα διοργανώσουν οι θεσμικοί φορείς της πόλης (Πανεπιστήμιο, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ε.Δ.Ο.Θ κ.λπ.) με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.
γ. Να τους παράσχει ηθική και υλική υποστήριξη και ενίσχυση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Μανόλης Αν. Λαμτζίδης

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Με τη δύναμη της θέλησης συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 50 απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Τράπεζα: Εύθραυστη η Μέση Ανατολή