Ο ανεπιθύμητος κ.Νικολαίδης

 

Casus belli για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3 θεωρείται η –αναμενόμενη μάλλον- τοποθέτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαίδη στη θέση του ειδικού συμβούλου προγράμματος. Ο κ.Νικολαίδης αφού φλέρταρε με διάφορες θέσεις στην κρατική μηχανή το προηγούμενο διάστημα, αποφασίστηκε με εντολή Μουρούτη, όπως μαθαίνουμε, να τοποθετηθεί σε θέση συμβούλου στην ΕΡΤ3, με μισθό μάλιστα που ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.

Και αν η τοποθέτηση πολιτικών προσώπων σε καίριες κρατικές θέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αποτελεί πάγια πρακτική, η περίπτωση του Δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαίδη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, σε τέτοιο βαθμό που ο δημοσιογραφικός κόσμος της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ήδη σε θέση μάχης.

Ο κ.Νικολαίδης έχει ένα βαρύ βιογραφικό. Είναι ο δημοσιογράφος που πέρασε ξανά επι Καραμανλή από την ΕΡΤ3 και αποχώρησε με απόφαση του Νεοδημοκράτη Σπηλιόπουλου. Είχε προηγηθεί η διαγραφή του από την ΕΣΗΕΜΘ για μερικούς μήνες, με την κατηγορία της λογοκρισίας, καθώς «έκοψε» τη μετάδοση ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜΘ, ως διευθυντής ειδήσεων. Ο κ.Νικολαίδης βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια μάλιστα με την ΕΡΤ3, αλλά προσλαμβάνεται ξανά.

Παράλληλα ο κ.Νικολαίδης είναι ο υπεύθυνος τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μόνιμος υπάλληλος στην τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων, εργαζόμενος στην υπέροχη TV100 επί Παπαγεωργόπουλου και προνομιακός συνεργάτης –να το πούμε έτσι- του ακροδεξιού blog taxalia.

Όπως είναι φυσικό ο γαλάζιος δημοσιογράφος έχει αφήσει το στίγμα του στο κρατικό κανάλι και οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους, εμφανίζονται έτοιμοι να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το σκανδαλώδη διορισμό του δεξιού παιδιού, υπερασπιζόμενοι ότι έχει απομείνει από τη δημόσια τηλεόραση.

Μάλιστα σε blog και sites έφτασε μια επιστολή εργαζόμενου στην ΕΡΤ3 (;) στην οποία αποτυπώνεται η «αίσθηση» που προκαλεί η τοποθέτηση του κ.Νικολαίδη στο κρατικό κανάλι.

ΥΓ. Επειδή παρακολουθούμε την αρθρογραφία του κ.Νικολαίδη –όπως και όλων των τοπικών δημοσιογράφων- περιμένουμε το επόμενο άρθρο για το σάπιο δημόσιο, τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους και τα λαμόγια που έκαναν πάρτυ τόσα χρόνια.

ΥΓ.2 Η πρώτη θριαμβευτική εμφάνιση του δημοσιογράφου στην ΕΡΤ3, όπως μαθαίνουμε έγινε ήδη. Τώρα τα στοιχήματα πέφτουν για το που θα εγκατασταθεί. Στρατού ή Αγγελάκη. Εμείς λέμε Στρατού. Πιο χρήσιμος θα είναι εκεί.

ΥΓ.3 Η τοποθέτηση Νικολαίδη στην ΕΡΤ3 γίνεται με πρόταση –τυπικά- του Κώστα Μπλιάτκα. Αυτό!

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

 

Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα ειδικές συμβάσεις στην ΕΡΤ3

 

– Συμβάσεις τύπου Ανθή Σαλαγκούδη και στην ΕΡΤ3

 

Υπάρχει τελικά ο Άγιος Βασίλης όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για ώριμα και δοκιμασμένα δημοσιογραφικά στελέχη του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο φίλος του Γιώργος Μουρούτης δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο ειδικά όταν οι αδυσώπητες οικονομικές δυσκολίες πικραίνουν τα στελέχη τους.

Πάντα με γνώμονα την αξιοκρατία και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, χωρίς σπατάλες κομματική ευνοιοκρατία, διαφάνεια και ορθολογισμό στην εφεύρεση θέσεων γύρω από το δημόσιο. Πάνω από όλα το πατριωτικό καθήκον να αλλάξει η χώρα και να σταματήσει να είναι η χώρα του Μαυρογιαλούρου και του Γκρούεζα.

Για όλους τους άλλους όμως όχι για τα δικά μας παιδιά.

 

Με εισήγηση του Αδέκαστου κεντροαριστερού και ιδεολογικά πεντακάθαρου γενικού διευθυντή Κώστα Μπλιάτκα, κατόπιν προφανώς άνωθεν εντολών, πρόκειται να προσληφθούν ως προσωπικό ειδικών θέσεων στην ΕΡΤ3 οι δημοσιογράφοι Χρήστος Νικολαϊδης ως ειδικός σύμβουλος προγράμματος και μία γόνος γνωστού Δημοσιογράφου της Δεξιάς ήδη συμβασιούχος ορισμένου χρόνου προοριζόμενη για την Διεύθυνση του ραδιοφώνου.

Μερικά απλά ερωτήματα; Βασική δεξαμενή σκέψης το ιστορικό απόφθεγμα Βουλγαράκη: ‘Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!!!

 

1. Είναι ηθικό ένας δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί ως μονιμοποιημένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ζητά ένα χρόνο άδεια άνευ αποδοχών, καβατζάροντας την μόνιμη θέση του για να εξασφαλίζει μία πιο προσοδοφόρα σύμβαση στην ΕΡΤ3 χωρίς καμία αξιολογική και αξιοκρατική διαδικασία; Αν πιστεύει ότι αξίζει αυτή την νέα δεύτερη θέση στο δημόσιο και τα χρήματα της διαχρονικά και αξιοκρατικά, ας παραιτηθεί από την θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (την Καβάντζα) και ας κερδίζει χρόνο με το χρόνο και με βάση την προσφορά του την παραμονή του στην ΕΡΤ3 που τόσο ποθεί να σώσει. Να έχει δηλαδή μία σχέση εργασίας με το ευρύτερο δημόσιο τομέα τον οποίο κατηγορεί ότι εκτρέφει τους κακούς πασόκοσυριζαίους. (είναι μία εύλογη απορία που θα σχηματίζεται στο ενάμισι εκατομμύριο ανέργους που υπερασπίζεται με την αρθρογραφία του κουνώντας ταυτόχρονα το δάχτυλο του νεοφιλελευθερισμού στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ).

 

2. Ειδικός σύμβουλος με βάση το νέο αξιακό κώδικα του δημοσίου χρήματος που υπερασπίζεται ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να είναι κάποιος που έχει ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ακαδημαϊκή μόρφωση και εξειδίκευση που αποκτήθηκε και στην κοινωνία και στα θρανία. Δεν αρκεί η προϋπηρεσία στο ρεπορτάζ αλλά όχι στην αποτελεσματική διοίκηση. Δεν αρκεί να είσαι αφισοκολλητής κόμματος στα νιάτα σου και μετέπειτα κομματικό στέλεχος, ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης, σύμβουλος Παπαγεωργόπουλου ακόμη και ως γραφείο τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης. Αυτά δεν αποτελούν ούτε πτυχία ούτε επιστημονική εξειδίκευση. Ούτε βέβαια τα ξένα κολλέγια δια αλληλογραφίας που αντί πρώτου πτυχίου ζητούν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και εμπειρίας στην ζωή.

 

3. Είναι ηθικό να ζητάς αυτή την άδεια άνευ αποδοχών από τον Πολιτικό σου προϊστάμενο χωρίς να έχει υπογραφεί η νέα σου σύμβαση; Αναδεικνύει το πόσο σικέ είναι η επιλογή και για τον προσληφθέντα αλλά και για τον εργοδότη που εν προκειμένω υπακούει τυφλά στα τηλέφωνα όσων επηρεάζουν και την δική του παραμονή στην θέση του γενικού διευθυντή. Αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται φτηνό αλισβερίσι μοιραίων και άβουλων πιονίων.

 

4. Ζούμε στην εποχή που η ΕΡΤ3 αλλά και κάθε δημόσιος οργανισμό έχει ανάγκη υπεράριθμων συμβούλων και κομματικών υπαλλήλων αμειβόμενων με μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα; Περισσεύουν τα χρήματα και υπολείπεται σε προσωπικό η ΕΡΤ3 για να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους;

 

5. Ο Συγκεκριμένος την περίοδο των παχιών αγελάδων ξαναπέρασε από την ΕΡΤ3 με μισθό περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ το Μήνα. Στην χουβαρνταλούδικη περίοδο Ρουσόπουλου Καραμανλή άδραξε τους καρπούς της ευμάρειας των δανεικών και απελύθη με απόφαση του γαλάζιου προέδρου Σπηλιόπουλου. Πάντως το εργατικό δίκαιο τον δικαίωσε για το επίδομα αδείας που δεν κατεβλήθη όταν απελύθη και πριν λίγες εβδομάδες αποφασίστηκε να λάβει περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ για επίδομα αδείας περίπου ενός μήνα.

 

6. Σε ποια ιδιωτική επιχείρηση και με βάση την νεοφιλελεύθερη ηθική του επιχειρείν, θα προσλαμβάνονταν κάποιος ως ειδικός σύμβουλος στην εταιρία την οποία είχε σύρει στα δικαστήρια; Μόνο σε εταιρία που θα διεύθυνε ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ….Αλλά τι λέμε αυτός δεν είναι ΝΔ είναι ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ….

 

 

Και επειδή κατά πως φαίνεται λεφτά υπάρχουν όταν πρέπει να τακτοποιηθούν τα δικά μας παιδιά, σταματήστε τουλάχιστον να δακρύζετε για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειες τους. Για τα παιδιά του Σαμαρά του Μουρούτη του Βαρτζόπουλου, του Παπαγεωργόπουλου και του Τσάμη ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 

Και τέλος ας αφήσουμε στην άκρη τα υποπαραπτώματα όπως η διαγραφή του για έξι μήνες από την ΕΣΗΕΑγια λογοκρισία την περίοδο της προηγούμενης θητείας του στην ΕΡΤ3. ‘Ίσως αποτελεί και βασική προϋπόθεση η έφεση το ταλέντο και η ικανότητα στην Λογοκρισία για να προσληφθείς στην σημερινή ΕΡΤ3. Μάλλον σου δίνει μόρια μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Τα παραπτώματα αυτά λοιπόν τα έσβησε ο χρόνος και η κρίση και η απειλή της δραχμής από τον ΤΣΙΠΡΑ…Γιατί χάθηκε και η Τσίπα και η μπέσα και πολλά ακόμη που ξεχωρίζουν τους δημοσιογράφους από τις Ανθούλες….

 

ΥΓ: Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να συμβεί όσο και αν το επιδίωκε το αδιόρθωτο μαγειρείο της κομματικής καμαρίλας αν υπήρχε ένας Γενικός Διευθυντής που θα τιμούσε το ίδιο του το παρελθόν. Αυτό πού ίσως δεν ξέρει είναι ότι οι προτάσεις του είναι οι αποφασισμένοι διάδοχοι του.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως οικία 3.500 ετών

Θερίζει η φυματίωση στα κρατητήρια Τρικάλων