Ο αγώνας των κατοίκων για να μην κλείσει το νοσοκομείο Πατησίων (βίντεο)

 Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, απαιτώντας να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του, ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο, ενώ λίγο αργότερα, πραγματοποίησαν και αυθόρμητη πορεία στην περιοχή. Έξι διαμαρτυρόμενοι, ιατροί και κάτοικοι της περιοχής, μιλούν στην AvgiOnline και εξηγούν για ποιον λόγο το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, σχολιάζουν την κυβερνητική πολιτική και περιγράφουν το σύστημα υγείας που υπερασπίζονται και διεκδικούν.
 
Πιο συγκεκριμένα, περίπου 600 πολίτες, εργαζόμενοι, υγειονομικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, καθώς και φορείς αλληλεγγύης, ήταν όλοι εκεί, για να υπερασπιστούν τη Δημόσια Υγεία, επιμένοντας πως η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι είναι πάνω από τα κέρδη.
 
Στις τοποθετήσεις, αλλά και στα πηγαδάκια μεταξύ των συγκεντρωμένων, κυριαρχούσε η απόλυτη αντίθεση στην επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να διαλύσει τον δημόσιο τομέα, η δυσπιστία ότι αυτό συντελείται για λόγους εξυγίανσης των οικονομικών της χώρας, αλλά και η σαφής αγωνιστική διάθεση για την υπεράσπιση του δημοσίου τομέα. Ειδικότερα, κοινή εκτίμηση ήταν ότι επίθεση στον τομέα της Υγείας άλλον στόχο δεν έχει από το άνοιγμα του τομέα της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.
 
Σημειώνουμε ότι το Γ.Ν. Πατησίων εξυπηρετεί περίπου 1.000.000 πολίτες από διάφορες περιοχές, όπως Πατήσια, Λαμπρινή, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Αγίους Αναργύρους. Υπενθυμίζουμε δε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2011, ο Λοβέρδος, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του για την αναδιάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είχε ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε απλό Κέντρο Υγείας, κάτι που δεν συνέβη μέχρι και σήμερα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των κατοίκων και των εργαζομένων. Στη συνέχεια, επιχειρήθηκε το κλείσιμο του νοσοκομείου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε επιτευχθεί το κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, δηλαδή μέσω της μετακίνησης ιατρών. Για μια ακόμη φορά, αυτό δεν επετεύχθη, χάριν στις κινητοποιήσεις ιατρών και κατοίκων.
 

 

Πηγή: avgi

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μία απάντηση των εργαζομένων στην “Κατσέλης” και την “Αλλατίνη”

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ σήμερα