Νεολαία ΣΥΝ: Αλληλεγγύη στον αρνητή στράτευσης Μ. Εξίογλου

 

Ανακοίνωση στην οποία δηλώνει την αλληλεγγύη της και την στήριξη της στον αρνητή στράτευσης Μ. Εξίογλου που στις 18 Δεκέμβρη αντιμετωπίζει δίωξη στο στρατοδικείο-αεροδικείο Λάρισας για την πολιτική του απόφαση να αρνηθεί τη στρατιωτική θητεία εξέδωσε η Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης. 
 
“Διαχρονική μας διεκδίκηση είναι η εξίσωση της εναλλακτικής θητείας  με τη στρατιωτική θητεία. Θεωρούμε πως η υποχρεωτική στράτευση για τους νέους αποτελεί μια τομή στην ζωή τους. Ο νέος αναστέλλει την προσωπική και την κοινωνική ζωή του, ενώ περιστέλλονται τα πολιτικά του δικαιώματα και οι ελευθερίες. Διεκδικούμε τη μείωση του χρόνου της θητείας και  τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης και στην εναλλακτική θητεία” αναφέρει. 
 
“Η Νεολαία Συνασπισμού αγωνίζεται για ένα κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ενάντια στην αντιτρομοκρατική υστερία και υπερασπιζόμενη τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Ο μιλιταρισμός, η σκληρή ιεραρχία, ο εθνικισμός και το μίσος για τον “απέναντι” δεν χωράνε στον δικό μας κόσμο.  Το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη Καμιά δίωξη στον αρνητή στράτευσης Μενέλαο Εξίογλου” τονίζει.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μέχρι και 37% οι αυξήσεις στη ΔΕΗ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία