Νέοι – Νέες ΣΥΡΙΖΑ: Αβάσιμα τα “περί ομηρίας” του αντιπρύτανη

Την στήριξη στον αγώνα των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ εκφράζουν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη αναφερόμενοι στη σημερινή παρέμβαση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν ένοικοι της εστίας και άλλοι φοιτητές για τον νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των εστιών του ΠΑΜΑΚ.

“Μετά τις προσπάθειες διάλυσης του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου και την περίπτωση των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ, την σκυτάλη παίρνει το ζήτημα των εστιών στο ΠΑΜΑΚ. Ο νέος κανονισμός του αντιπρύτανη, ο οποίος συντάχθηκε χωρίς την παραμικρή συζήτηση εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας προβλέπει – μεταξύ άλλων – την επανεξέταση των κριτηρίων κάθε έτος, ενώ παράλληλα το εισόδημα του φοιτητή θα αυξάνεται τεχνητά κατά 3% επί του εισοδήματός του. Πρακτικά, κάτι τέτοιο σημαίνει πως πολλοί φοιτητές θα οδηγηθούν σε βίαιη διακοπή των σπουδών τους αφού θα τίθενται εκτός εστιών, ενώ παράλληλα καλούνται να συντηρούν τις εστίες και με δικά τους έξοδα. Στον κανονισμό αυτό, αντιτίθεται η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και το σύνολο των εστιακών φοιτητών.” αναφέρουν οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους εξιστορώντας πως εξελίχθηκαν σήμερα τα γεγονότα.

“Σήμερα, ένοικοι της εστίας και άλλοι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του αντιπρύτανη Κωνσταντάτου επιδιώκοντας την συζήτηση του θέματος. Η αδιάλλακτη στάση του αντιπρύτανη καθώς και η τραμπούκικη (όπως αποδεικνύεται από ντοκουμέντα) συμπεριφορά συναδέλφων του πυροδότησε το κλίμα και εμπόδισε την διεξαγωγή διαλόγου. Ο ίδιος, επέλεξε να παίξει τον ρόλο του θύματος, ισχυριζόμενος ότι τελούσε υπό ομηρία. Τα “περί ομηρίας” μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν σε όσους ήταν παρόντες” σημειώνουν. Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ  τονίζουν πως “Η στήριξη και η συμμετοχή μας στην σημερινή παρέμβαση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να υπερασπιστούμε τον αγώνα των εστιακών φοιτητών.” και καταλήγουν λέγοντας πως “Οι αγώνες μας για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τις περικοπές αυτονόητων παροχών και το δικαίωμα όλων στις σπουδές ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων είναι δίκαια αιτήματα και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε.”

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Eκδήλωση με θέμα «Τέχνη και Πολιτική στην εποχή της κρίσης»

Εκδήλωση: «Γιατί το Μνημόνιο ΙΙΙ είναι αντισυνταγματικό»