Νέα Πολιτική Γραμματεία, νέα δεδομένα

Νέα Πολιτική Γραμματεία, νέα δεδομένα

Νέες ομαδοποιήσεις φαίνεται πως προκύπτουν την επαύριο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν τα αποτελέσματα κατά την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η ανάδειξη των Πάνου Σκουρλέτη, Ανδρέα Καρίτζη, Τάσου Κορωνάκη στις πρώτες θέσεις αναδεικνύει μια νέα ομάδα ηγετικών στελεχών που εκτιμάται ότι θα παίξει βασικό ρόλο στο επόμενο διάστημα με τον τελευταίο να φέρεται ως ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Βίτσα μετά το πέρας του «μεταβατικού διαστήματος» όπως το όρισε ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως αυτό το σχήμα, γραμματέα και γραμματείας, θα κρατήσει μέχρι τις ευρωεκλογές.

Συνεχίζοντας με τις ομαδοποιήσεις στο εσωτερικό της ΑΡΕΝ, της πλειοψηφούσας τάσης στον παλιό Συνασπισμό, η χαμηλή, σε αντίθεση με την ψηφοφορία ανάδειξης στην Κεντρική Επιτροπή, θέση που έλαβαν οι Γιάννης Μηλιός και Γιάννης Μπασκώζος φανερώνουν την έλλειπη πριμοδότηση προς αυτούς από άλλες δυνάμεις όπως η ΑΝΑΣΑ. Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της ΑΡΕΝ ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούσε μια ευρύτεργη ηλικιακή ανανέωση στο βασικότερο όργανο του κόμματος προκρίνοντας νέα στελέχη του στενού του περιβάλλοντος.

Τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις πως δεν πρέπει να αποκλείεται «ανακάτεμα» της εσωκομματικής διάταξης τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό της πλειοψηφίας λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον ότι γίνεται λόγος για ρήγμα με τους απογοητευμένους από το «κόψιμο» τους από την ΚΕ πασοκογενής, ότι οι «πρώην ανανεωτικοί» Πλατφόρμα 2010 δεν μπήκαν σε επίσημη κοινή σταυροδοσία με την ΑΡΕΝ αλλά και ότι την πλειοψηφία αποτελούν αυτοδιαλυμένες συνιστώσες μόνες (ΚΟΕ) ή και σε ομάδες (ΑΝΑΣΑ).

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Πολιτικής Γραμματείας δεν κατέβηκαν λίστες και γι αυτό υπήρξε σχετικά σκληρή σταυροδοσία παρόλο που οι υποψήφιοι ήταν όσοι και οι εκκόγιμες θέσεις. Από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας κρατήθηκε η σταυροδοσία προς τα δικά της στελέχη αλλά και στην πλειοψηφία οι περισσότεροι έδειξαν να λαμβάνουν το μήνυμα του Τσίπρα για προστασία των πασοκογενών στελεχών με αποτέλεσμα ο Αλέξης Μητρόπουλος να βρεθεί στην 5η θέση.

Πειθαρχία υπήρξε και στην εκλογή του Γραμματέα από την πλευρά της πλειοψηφίας καθώς τα λευκά περιορίστηκαν στον αριθμό των επίτροπων που έχει η Αριστερή Πλατφόρμα η οποία σκέφτηκε να κατεβάσει τον Αλέκο Καλύβη για υποψήφιο αλλά τελικά αυτό δεν έγινε.

Στην νέα Πολιτική Γραμματεία μετά από συννενόηση επιλέχθηκε να μην συμμετέχουν βουλευτές στο όργανο.

Οι όποιες νέες ομαδοποιήσεις προκύψουν εντός της Κεντρικής Επιτροπής σίγουρα θα έχουν ως χρονικό ορίζοντα τις μεγάλες εκλογικές μάχες που έχει να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο 2014 (Ευρωεκλογές, Δημοτικές Εκλογές).

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                        

55

ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                                           

53

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ                                         

59

ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΑΣΟΣ                                          

53

ΚΑΡΙΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                      

77

ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ                                      

69

ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΝΑ                                 

69

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ                                          

43

ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ                                  

55

ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                          

49

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ                              

67

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                   

49

ΜΠΑΡΣΕΦΣΚΙ ΜΑΝΙΑ                                    

48

ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                 

42

ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                              

54

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ                                

58

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ               

58

ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                   

59

ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΡΟΥΝΤΙ                                       

64

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ                                 

78

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

54

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συνεχίζεται με τον «Επιθεωρητή» του Γκογκόλ

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”