Νέα νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο των ρατσιστικών ενεργειών της Γαλλικής κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες

Με μικρή πλειοψηφία, η γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε το άρθρο που προβλέπει την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από τους αλλοδαπούς που την έχουν αποκτήσει λιγότερο από 10 χρόνια πριν και έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία οποιουδήποτε είναι επιφορτισμένος με τη διατήρηση της δημόσιας τάξης. Το νέο μέτρο το είχε προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Το άρθρο αυτό του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε βουλευτές της αριστεράς, αλλά και σε κάποιους της δεξιάς, υιοθετήθηκε με 75 ψήφους υπέρ και 57 κατά έπειτα από τρίωρη συζήτηση.
Πρόκειται για το πέμπτο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση τα τελευταία επτά χρόνια και αναμένεται να υιοθετηθεί από την Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια επίσημης ψηφοφορίας στις 12 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το νόμο του 1998, ένας αλλοδαπός που έχει αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα μπορεί να την χάσει μόνο αν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Πλέον θα αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα από οποιονδήποτε αλλοδαπό την έχει για λιγότερο από 10 χρόνια και δολοφονήσει αστυνομικό, δικαστή ή πυροσβέστη.
αναδημοσίευση tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απολύσεις και τρομοκρατία στον ΔΟΛ

Πορείες διαμαρτυρίας αύριο σε ολόκληρη τη Γαλλία