Νέα αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας με σημείο εκκίνησης την Ινδία

Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση ΙΗΗ (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής), της οποίας εννέα μέλη είχαν χάσει τη ζωή τους στις 31 Μαΐου από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά την προσπάθειά τους να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, αυτή τη φορά με σημείο εκκίνησης την Ινδία.
Σύμφωνα με την ισλαμιστική φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία είχε οργανώσει τον Μάιο αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με διεθνή στολίσκο, ανακοίνωσε σήμερα ότι οργανώνει νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, χερσαία αυτή τη φορά, με αφετηρία την Ινδία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης 500 φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές από περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, θ΄αναχωρήσουν στις 2 Δεκεμβρίου από το Νέο Δελχί (Ινδία) με προορισμό τη Γάζα.

Η βοήθεια αναμένεται να φθάσει στον προορισμό της στις 27 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η ισραηλινή επίθεση κατά της Γάζας από τη Χαμάς το χειμώνα 2008-2009. Η αποστολή θα περάσει από την Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν, η Τουρκία και η Συρία. Από εκεί θα συνεχίσει ακτοπλοϊκώς για τη Γάζα.
Η ΙΗΗ που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιείται σε πολλές πολεμικές ζώνες του πλανήτη, θα οργανώσει το τουρκικό μέρος της αποστολής.
πηγή tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Σίτιση στο ΑΠΘ μόνο με το πάσο… λόγω κρίσης