Νέα απόπειρα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Συνεχίζεται η προσπάθεια πολλών Νομαρχιών, σε συνεργασία με τους εργοδότες,  για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Νομάρχη Κυκλάδων, ο οποίος επικαλούμενος μεταξύ άλλων και προτάσεις Εμπορικών Συλλόγων αποφάσισαν να επιτρέψουν προαιρετικά , το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Την καταγγελία έκανε η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, η οποία εκτιμά ότι πρόκειται για αναθέρμανση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με στόχο την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

«Οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου , από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και από την άγρια φορολογική επίθεση , δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «τους μόνους που θα ωφελήσει σε βάρος των χιλιάδων μικρών εμπόρων, το άνοιγμα τις Κυριακές και τις αργίες είναι τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες που με αυτό το τρόπο θα απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου και της αγοράς και θα οδηγήσουν χιλιάδες μικρά μαγαζιά στον αφανισμό».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, και από κοινού να αντισταθούν στην απόφαση που, όπως εκτιμά, «είναι αρχή για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αναφορά Της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ομάδα Θεσσαλονίκης) για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στο κέντρο κράτησης Φυλακίου Κυπρίνου στον βόρειο Έβρο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ή αλλιώς : «πώς ο κόμβος γίνεται αδιέξοδο»