Νέα ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με τον τίτλο «Οι μαχητές των πόλεων» έκανε την εμφάνισή της με τετρασέλιδη «διακήρυξη» που έφτασε τα τελευταία 24ωρα στο «Εθνος».

«Δεν ανήκουμε σε πολιτική παράταξη, ούτε έχουμε διασύνδεση με άλλες υπάρχουσες οργανώσεις» υποστηρίζει ο συντάκτης του κειμένου και προσθέτει: «Δεν είμαστε τρομοκράτες, όπως θα μας αποκαλέσουν οι φαύλοι πολιτικοί και η καθοδηγούμενη δημοσιογραφία, αλλά επαναστάτες. Δεν κατατάσσουμε την οργάνωσή μας στην κλίμακα της ”Δεξιάς / Αριστεράς”, δεν είμαστε εθνικιστές, ούτε ρατσιστές, αλλά επαναστάτες».

Ο συντάκτης της διακήρυξης τονίζει στη συνέχεια ότι οι «Μαχητές των πόλεων» κηρύσσουν τον πόλεμο στους επίορκους και στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζουν, με τη σύμπραξη όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, και συνεχίζει: «Οι Μαχητές των πόλεων θα φέρουν την επανάσταση και θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μόνο όταν η χώρα μας γίνει ξανά φάρος της δημοκρατίας στο σύγχρονο περιβάλλον της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής σκηνής.

Η δράση μας θα είναι πολυδιάστατη. Θα χτυπάμε στόχους στρατηγικής σημασίας, μέχρι να υπάρξει εκ μέρους σας υποταγή στις απαιτήσεις του συνόλου. Η οργάνωσή μας δεν θα προβεί ποτέ σε ενέργειες κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Στο κεφάλαιο «οι Μαχητές των πόλεων απαιτούμε» αναφέρονται η άμεση παραίτηση όλων των επίορκων της πολιτικής και η δέσμευση της περιουσίας τους, η έξοδός μας από το μνημόνιο του ΔΝΤ, το πάγωμα του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, η τιμωρία όσων συνυπέγραψαν το μνημόνιο, η τιμωρία των εφοριακών που θα προβούν σε κατασχέσεις και σε πλειστηριασμούς, το χάρισμα των χρεών των πολιτών από τις τράπεζες, από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς και άλλα.

Απαιτούν επίσης την αποχή της Αστυνομίας από ακραία συμπεριφορά κατά των πολιτών. «Σημειώνουμε εδώ ότι οι αστυνομικοί δεν είναι ιδεολογικός μας στόχος, αλλά αντιθέτως ζητάμε από αυτούς να συμπορευτούν στο έργο μας» αναφέρει ο συντάκτης της διακήρυξης. «Χαιρετίζουμε την κίνηση του Μ. Θεοδωράκη και την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών» καταλήγει η διακήρυξη.

Οι “Μαύροι” στην πράξη;

Το ύφος, οι σκοποί και οι αναφορές της νέας αυτής ομάδα θυμίζει έντονα τη δράση της ένοπλης ακροδεξιάς οργάνωσης “Οι Μαύροι”, όπως τη φαντασιώνεται στο πολιτικό του μυθιστόρημα του Νίκου Χιδίρογλου (συμβούλου του υπουργού Άμυνας επί ΝΔ -σχετικά έχει γράψει ο Ιός) με τίτλο “Όχι στην παλιά πόλη” που εκδόθηκε το 2007 (και ανατυπώθηκε το 2009) από τις εκδόσεις Ερωδιός.

Το μυθιστόρημα, το οποίο έχει κάνει θράυση στους κύκλους της νέας ακροδεξιάς, έχει ως πλοκή μια Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος όπου η κυβέρνηση (μια παράταξη φιλελεύθερων σοσιαλδημοκρατών με τον τίτλο “Νέα Πορεία”) προωθεί τα συμφέροντα των τραπεζών και των αλλοδαπών, έχει θέσει εκτός νόμου την Εκκλησία και το Κομμουνιστικό Κόμμα και γενικώς καταστρέφει την Ελλάδα υποκύπτοντας στα κελεύσματα των Βρυξελλών και των Αμερικανών. Απέναντί της βρίσκεται μια παράνομη ένοπλη οργάνωση με τον τίτλο “Μάχη” που έχει σαν πρότυπο τον Μακεδονικό Αγώνα και την ΕΟΚΑ.

Όπως σημειώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: “Μόνο οι “μαύροι” [τα μέλη της οργάνωσης] είχαν όνειρα και δεν ήταν κατσούφηδες. Στις τάξεις τους είχαν βρει καταφύγιο όσοι επέμεναν στους παλιούς τρόπους. Επρόκειτο για νέους που προέρχονταν κυρίως από οικογένειες προσηλωμένων ορθόδοξων χριστιανών, δεξιών εθνικιστών αλλά και πατριωτών γενικότερα και παλαιών κομμουνιστών. Οι περισσότερες από τις οικογένεις αυτές είχαν προϊστορία ακτιβισμού, δεξιού ή αριστερού, που συνέχιζαν με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση οι νεαροί γόνοι τους… Τα σαμποτάζ σε πολυεθνικές εταιρίες που συνεργάοζνταν με την κυβέρνηση ήταν συνεχή και ιδιαίτερα καταστροφικά, ενώ οι προκηρύξεις της “Μάχης” κυκλοφορούσαν με ταχύτητα από χέρι σε χέρι”.
Επίσης στη σελ. 89 ο συγγραφέας αναφέρει: “Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής ούτε ένας άμαχος, αν δεν αποτελούσε στόχο ο ίδιος της “Μάχης”, δεν είχε χάσει τη ζωή του λόγω της δράσης της. “Η λογική των εκρήξεων και των παράπλευρων απωλειών ανήκε στους τρομοκράτες της Αριστεράς. Εμε΄ς δνε είμαστε ούτε Ερυθρές Ταξιαρχίες ούτε 17 Νοέμβρη. Είμαστε χριστιανοί και σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Τυφλά χτυπήματα δεν πραγματοποιήσαμε, ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Κι όσες φορές αφαιρέσαμε ζωές, το κάναμε διότι όλα τα άλλα περιθώρια είχαν εξαντληθεί και έπρεπε να προστατεύσουμε ζωές Ελλήνων”. Τα λόγια αυτά του “μπορστάρη”, είχαν ηχήσει ευχάριστα στα αυτιά των πολιτών, που δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν αν δεν στρέφονται κατά των συμπολιτών τους ή της χώρα τους. Κυκλοφορούσαν ελεύθερα και η ζωή τους δεν είχε αλλάξει προς το χειρότερο εξαιτίας της δράσης της οργάνωσης. Κατανοούσαν πλέον ποιοι ευθύνονταν για τα όποια προβλήματά τους. Όμως, ο κόσμος υπέφερε από την παρατεταμένη οικονομική κρίση”.

Και στη σελ. 91 “Η Ευρώπη των τραπεζών κατέρρεε. Οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου ζητούσαν εθνοκεντρικές πολιτικές και ανυπακοή στα κελεύσματα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Είχαν πλέον μπουχτίσει”. Βέβαια στο μυθιστόρημα υπάρχουν και κακοί αστυνομικοί που βασανίζουν και σκοτώνουν Έλληνες πολίτες, μόνοι που αυτοί οι αστυνομικοί είναι αριστεροί κι αλλοδαποί -Αλβανοί και Πακιστανοί!
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κάλεσμα για παρέμβαση της συνέλευσης γειτονιάς Φαλήρου- Ευζώνων- Σχολής Τυφλών στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Εξετάζει την υποβάθμιση της Πορτογαλίας η Moody’s