Νέα 48ωρη απεργία στην Ιντρακόμ Τετάρτη και Πέμπτη

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Ιντρακόμ όπως αποφάσισαν στη γενική συνέλευση. Το σωματείο ζητά την ανάκληση 100 απολύσεων και αντιτίθεται στη μείωση των μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ομίλου INTRACOM μετά από νέα Γενική Συνέλευση των μελών του στις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε με κάλπη να κηρύξει και νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη-Πέμπτη 9 & 10 Φεβρουαρίου, με δεδομένο ότι η εργοδοσία, παρά την καθολική πρώτη 48ωρη απεργία 1-2 Φεβρουαρίου, επιμένει στις 100 περίπου τρομοκρατικές απολύσεις και στην μείωση των μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις. Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας, να μην γίνουν άλλες απολύσεις όπως και να μην υπάρξει μείωση μισθών.

Με την καθολική συμμετοχή κι αποτελεσματική περιφρούρηση στην πρώτη 48ωρη απεργία σταματήσαμε τη λειτουργία των επιχειρήσεων για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και διάρκεια, παραλύοντας όλες τις εταιρίες στον όμιλο. Στις 2/2 στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν για πρώτη φορά πάνω από 300 συνάδελφοι από τον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ενώ κι αρκετοί συνάδελφοι από άλλες επιχειρήσεις και σωματεία εκφράσανε με την παρουσία τους, ψηφίσματα κλπ. τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους, όπως άλλωστε και κατά την περιφρούρηση της απεργίας μας.
Δείξαμε αποφασιστικά ότι πηγή, ψυχή και κινητήρια δύναμη για όλη την παραγόμενη αξία είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, ότι οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί μας δεν μας χαρίζονται – αλλά στηρίζονται, κερδίζονται και κατοχυρώνονται με καθημερινό μόχθο, διανοητικό και σωματικό, ότι δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε για την όποια κερδοφορία, οδηγώντας πολλούς συναδέλφους στην εφιαλτική ανεργία και τους υπόλοιπους και τις οικογένειές μας στην ανέχεια.

Η επιμονή της εργοδοσίας της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στα αντεργατικά μέτρα που ανάγγειλε είναι ένα κακό προμήνυμα συνολικότερα για τους εργαζόμενους στον κλάδο και στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα. Όμως η θέληση των εργαζομένων όπως επαναεπιβεβαιώθηκε στη σημερινή Γ.Σ και ψηφοφορία με κάλπη είναι, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας με νέα 48ωρη απεργία, να μπει ένα τέρμα, να μην υποστούμε καμιά περαιτέρω θυσία στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Νέα απόφαση κλιμάκωσης θα παρθεί με απεργιακή συγκέντρωση και νέα ΓΣ την Πέμπτη, 10/2 στο συγκρότημα Α της Παιανίας (στις 10:30π.μ.).

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε το εργατικό κίνημα της χώρας να συνεχίσει εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στην απεργία μας με ψηφίσματα και με τη φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της απεργίας, ακόμη λαμβάνοντας – και ιδιαίτερα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας – οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία θεωρούν πρόσφορη…
Το Δ.Σ..

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αίγυπτος: Το βίντεο που αστυνομικός σκοτώνει παιδί στις διαδηλώσεις του Σαββατου

Οι εισαγγελείς ζητούν παραπομπή του Σίλβιο και οι Ιταλίδες βγαίνουν στους δρόμους