in

Ναζισμός, εγκλήματα και off-shore – Καίει τη Χρυσή Αυγή το υπόμνημα της Πολιτικής αγωγής

Ναζισμός, εγκλήματα και off-shore – Καίει τη Χρυσή Αυγή το υπόμνημα της Πολιτικής αγωγής

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος, μέλος της ομάδας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στο Εφετείο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, τον Αιγύπτιο αλιεργάτη που έπεσε θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το υπόμνημα μεταξύ άλλων αμφισβητεί με επιχειρήματα την εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου ότι η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής άρχισε το 2008 ενώ περιέχει σημαντικά νέα στοιχεία για την υπόθεση και για τη δικαστική αντιμετώπιση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Από το ’96 η εγκληματική δράση

Ειδικότερα για την περίοδο της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης από το 1996 το υπόμνημα περιλαμβάνει αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων που έχουν εκδοθεί σε βάρος γνωστών και υψηλόβαθμων στελεχών της εν λόγω οργάνωσης, λόγω ακριβώς της συμμετοχής τους, ως επικεφαλής ομάδων μελών (ταγμάτων ασφαλείας) της ΧΑ, πού διέπραξαν τα εγκλήματα, για τα οποία καταδικάστηκαν. Στις υποθέσεις αυτές έχει κριθεί αμετάκλητα ότι αφορούσαν επιθέσεις ομάδων μελών της Χρυσής Αυγής κατά πολιτικών αντιπάλων και όχι μεμονωμένα περιστατικά ατομικής βίαιης εκτροπής. Με αμετάκλητες αποφάσεις, έχουν καταδικαστεί για διάπραξη αξιόποινων πράξεων με χρήση σωματικής βίας ως μέλη της Χρυσής Αυγής, οι: Ανδρουτσόπουλος Αντώνιος (ή «Περίανδρος»), Ζαφειρόπουλος Δημήτριος, Παναγιωτίδης Ιωάννης, Κουσουμβρής Χάρης, Παπαγεωργίου Δημήτριος και Μαγκώτσιος Θεόδωρος.

Ο ρόλος των βουλευτών

Για τον ρόλο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εγκληματική οργάνωση το υπόμνημα περιλαμβάνει μια πληθώρα αναφορών σε πράξεις και τοποθετήσεις βουλευτών εντός και εκτός κοινοβουλίου. Αυτές γίνονται κατανοητές από τα μέλη της οργάνωσης, λόγω της σκληρής ιεραρχίας και της έννοιας της διαταγής, ως προτροπή σε πράξεις ρατσιστικής βίας κατά των κάθε είδους “εχθρών” της οργάνωσης, μεταναστών, συνδικαλιστών, αλλόθρησκων, κλπ.

Συνεπής στο εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν

Ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι έχουν αποκηρύξει το εθνικοσοσιαλιστικό τους παρελθόν, σύμφωνα με το υπόμνημα, δεν ευσταθεί, τουναντίον αποτελεί απόδειξη της ενσυνείδητης προσπάθειάς τους να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη (ως “πολιτικό κόμμα”) και τις δικαστικές αρχές (ως κατηγορούμενοι) για τα πιστεύω τους.

Η συνέχεια της πίστης του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στα εθνικοσοσιαλιστικά δόγματα “της νιότης τους” (έκφραση του Χρήστου Παππά εντός της ελληνικής Βουλής) προκύπτει ωστόσο από πλήθος στοιχείων που περιέχονται στη δικογραφία. Στο υπόμνημα αναφέρονται, τελείως ενδεικτικά, τεκμήρια σχετιζόμενα με τον “Αρχηγό” της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον “Υπαρχηγό” (τυπικά πολιτικό υπεύθυνο του γραφείου του Αρχηγού) Χρήστο Παππά.

Κάποια από τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου:

Δηλώσεις Νίκου Μιχαλολιάκου.

  • Στις 6-7-2011, στη Σπάρτη: «Θα κατεβαίναμε στις εκλογές για να μετρηθούμε και για το 0,2%. Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι χρυσαυγίτες… Είναι εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011. Έχω μεγάλο σεβασμό σ’ αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ… Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία… Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;».

  • στις 24-11-2011, σε ομιλία του στα γραφεία του κόμματος αναφερόμενος σε δηλώσεις του δημοσιογράφου Αλέξη ΠΑΠΑΧΕΛΑ ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι «Βουλή της Βαϊμάρης» δήλωσε: «Ξέρετε τι ακολούθησε μετά. Ε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, δεν το κρύβουμε. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».

  • στις 3-9-2011, στα Μεσόγεια, σε ομιλία του: «… Και αν χρειαστεί να λερώσουμε και τα χέρια μας. Και ας μας πουν ή ρατσιστές ή ό, τι άλλο θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει», ενώ αναφερόμενος σε συγκεκριμένο Έλληνα εκδότη πρόσθεσε «Και αν υπάρχει δίκαιο, αυτός θα γίνει σαπούνι. Αυτός και τα Εβραιόπουλα… Μη λογαριάζετε εσείς οι απλοί άνθρωποι, αν θα σας πουν φασίστες, αν σας πουν ναζιστές…».

  • στις 26-8-2012, στις Θερμοπύλες: «Εσείς είστε τα Τάγματα Εφόδου, όποτε θέλουν ας έρθουν να μας συνθλίψουν. Σας πληροφορώ ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Θα δούνε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Θα δούνε τότε τι σημαίνει ‘‘Τάγματα Εφόδου’’. Τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

Οι κυπριακές off-shore της Χρυσής Αυγής

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που αφορούν την χρηματοδότηση της οργάνωσης ιδιαίτερα από τη στιγμή που στον λόγο της κυριαρχούν τα αιτήματα για “κάθαρση του πολιτικού συστήματος” και βολές ενάντια στους “πουλημένους που τα παίρνουν” και άλλα πολλά.

Η Χρυσή Αυγή και οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης δεν ευσταθούν, φέρνοντας ως επιχείρημα ότι το ΣΔΟΕ που διενήργησε σχετικούς ελέγχους δεν εντόπισε τα χρηματικά αυτά ποσά στους λογαριασμούς της οργάνωσης που τηρούνται στην Τράπεζα “EUROBANK”.  Σύμφωνα με το υπόμνημα, πέραν της αυτονόητης παρατήρησης ότι το τελευταίο σημείο στο οποίο θα ανευρίσκονταν τα παραπάνω ποσά θα ήταν οι νόμιμοι τραπεζικοί λογαριασμοί της οργάνωσης, από τις Εκθέσεις του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι, μέσω του οικονομικού διευθυντή του “κόμματος” Βλαχόπουλου Δημήτριου και της συζύγου του και λογίστριας του “κόμματος” Γεννατά Αγγελικής, αμφοτέρων μελών της Χρυσής Αυγής και εξ απορρήτων συνεργατών της οικογένειας Μιχαλολιάκου (η Γεννατά Αγγελική είναι ήδη διορισμένη κοινοβουλευτή συνεργάτης του Νικόλαου Μιχαλολιάκου), η οργάνωση είχε ήδη φροντίσει να οικοδομήσει παράνομες διόδους για την φυγάδευση μαύρου χρήματος που έρρεε στα ταμεία της. Έτσι, ο Βλαχόπουλος Δημήτριος, οικονομικός διευθυντής του “κόμματος” με έδρα τα γραφεία του στην Λεωφόρο Μεσογείων αρ. 131, διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την “Εξέλιξη ΕΠΕ” και την “Κίνηση SubAgent ΕΠΕ”, με τις φερόμενες ως έδρες τους να είναι ανύπαρκτες, και με συμμετοχή στα κεφάλαιά τους δύο κυπριακών off-shore εταιρειών: της PalmsunHoldingsLtd (στο κεφάλαιο της “Εξέλιξη ΕΠΕ”) υπό διεύθυνση της Γεννατά Αγγελικής και της StormiaInvestmentsLtd (στο κεφάλαιο της ““Κίνηση SubAgent ΕΠΕ”) ομοίως. Αμφότερες οι κυπριακές αυτες εταιρείες off-shore με φερόμενη εγκατάσταση στη χώρα μας βρέθηκαν ανύπαρκτες σε επιτόπιο έλεγχο.

Πρόκειται δηλαδη για εταιρείες φαντάσματα που αποτελούν κλασικό όχημα φυγάδευσης μαύρου χρήματος. Κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών προς την Κυπριακή Διοίκηση να συνδράμουν τον έλεγχο των ανωτέρω εταιρειών, τέθηκε υπόψιν στο ΣΔΟΕ η πληροφορία ότι οι δύο κυπριακές εταιρείες δεν έχουν συμμορφωθεί με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Άνευ περαιτέρω πληροφοριών για τις off-shore κυπριακές εταιρείες συμφερόντων των δύο ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, κάθε ισχυρισμός ότι οι εκθέσεις του ΣΔΟΕ απαλλάσσουν την οργάνωση από υπόνοιες μαύρου χρήματος και παρανομων ενεργειών είναι απλά ανυπόστατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Πληροφορίες από το jailgoldendawn.com

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ψηλότερα ή χαμηλότερα από τη Μποτσουάνα. Της Ρεγγίνας Κασιμάτη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας