“Να σταματήσουν οι διώξεις γιατρών του 18ΑΝΩ”

Την συμπαράσταση του στις διώξεις που αντιμετωπίζουν η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα και ο ψυχολόγος Σταύρος Κεβόπουλος δηλώνει το Σωματείο εργαζομένων σε Κέντρα Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για “σκληρή επίθεση στις δομές Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, που περιλαμβάνει τόσο την μέχρι διάλυσης αποψίλωσή τους όσο και μια εσωτερική αναδιαμόρφωση, μια παγίωση του προσανατολισμού σε κατασταλτικά μοντέλα «αντιμετώπισης» του προβλήματος της εξάρτησης”. 
 
“Γι’ αυτό και η πρωτοπόρος στην Ελλάδα και διεθνώς Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοσυντηρητικών κύκλων, τα τελευταία χρόνια” αναφέρουν.
 
“Με την Μονάδα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ, έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να συνεργαζόμαστε σε πολλά επίπεδα και επί σειρά ετών, ως εργαζόμενοι σε Κέντρα Πρόληψης: Υψηλού επιπέδου εκπαιδεύσεις μας από το έμπειρο προσωπικό του 18 ΑΝΩ, κοινές δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, κοινές διεκδικήσεις στους δρόμους των αγώνων για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν υγεία και για κοινωνική δικαιοσύνη” αναφέρουν.
 
“Ζητούμε να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στην ψυχίατρο Κατερίνα Μάτσα και τον ψυχολόγο Σταύρο Κεβόπουλο, που στοχοποιούνται προσωπικά, επειδή επιμένουν να κάνουν την δουλειά τους. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δύο συναδέλφους, στην Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ καθώς και σε όλους τους θεραπευόμενους και τους συναδέλφους εργαζομένους του 18ΑΝΩ” τονίζουν.
 
“Στηρίζουμε τον συλλογικό και επιστημονικά πρωτοπόρο καθημερινό αγώνα τους για απελευθέρωση από κάθε είδος εξαρτήσεων, που τα νεοσυντηρητικά «μνημόνια» με λύσσα σφυρηλατούν πάνω στις συνειδήσεις, τα συναισθήματα, τις ζωές μας. Αυτή και κάθε παρόμοια πολιτική προσπάθεια χτυπήματος του 18 ΑΝΩ και των ανθρώπων του θα μας βρει αποφασιστικά ενάντιους, με κάθε μέσο που διαθέτουμε” προσθέτουν.
 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Α. Τσίπρας: Σαμαράς και Βενιζέλος συγκαλύπτουν το σκάνδαλο

Χωρίς Μετρό σήμερα και αύριο η Αθήνα