Να σταματήσει η Καναδική κυβέρνηση να υποστηρίζει την Eldorado Gold

Αίτημα για συλλογή υπογραφών έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το Καναδικό Παρατηρητήριο εξορυκτικών δραστηριοτήτων με την οποίο ζητείται από την καναδικής κυβέρνηση να μην στηρίζει την Eldorado Gold και τα επιθετικά σχέδια εξόρυξης χρυσού που προωθεί για την Βόρεια Ελλάδα. Στο αίτημα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα σχέδια της Eldorado Gold θα έχουν σημαντικές αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και τις κοινότητες στην περιοχή, καθώς κα η ισχυρή αντίθεση από την πλευρά των κατοίκων. Αναφέρεται ακόμη ότι οι πόροι από τα καναδικά συνταξιοδοτικά ταμεία επενδύονται στα ορυχεία της Eldorado ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι η υποστήριξη του Καναδά σε περιβαλλοντικά επιζήμιες εξορυτικές δραστηριότητες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη διεθνή φήμη του Καναδά. 
Οι υπογράφοντες ζητούν από την καναδική κυβέρνηση να καταδικάσεις τις ανεύθυνες και ανήθικες πρακτικές εξόρυξης στην Ελλάδα και να αποσύρει την καναδική κυβερνητική υποστήριξη από την Eldorado Gold και τα έργα της. 
 
Ζητούν ακόμη από την καναδική κυβέρνηση  να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας υπεύθυνων πρακτικών εξόρυξης που να διασφαλίζει ότι τα σχέδια αυτά ακολουθούν τα υψηλότερα διεθνή περιβαλλοντικά, εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διακόπτονται οι συζητήσεις με την Ελλάδα ανακοίνωσε η τρόικα

Διέγραψε την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής το Youtube