in , ,

Να μη προχωρήσει η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ ζητάει το ΜΕΤΑ

Να μη προχωρήσει η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ ζητάει το ΜΕΤΑ

Την αντίθεσή του στο ξεπούλημα και το κλείσιμο της ΕΛΒΟ εκφράζει το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει, «Μετά από σαράντα χρόνια έντονης παραγωγικής δραστηριότητας, η ΕΛΒΟ, μια από τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες που έχουν απομείνει στη χώρα, απειλείται με συρρίκνωση ή ίσως και εξαφάνιση. Kατ’ απαίτηση των δανειστών, η κυβέρνηση έθεσε την εταιρεία υπό «ειδική εκκαθάριση», και ανέθεσε στον ειδικό εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ την εταιρεία ERNST&YOUNG να εκποιήσει όσα περιουσιακά της στοιχεία μπορέσει, να απολύσει το προσωπικό και να συρρικνώσει την παραγωγική της ικανότητα. Έτσι  λοιπόν την Τρίτη 13/10/2014 ο ειδικός εκκαθαριστής δημοσίευσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 ημέρες από την ημέρα της δημοσίευσης, και η εκποίηση της περιουσίας θα διενεργηθεί με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό».

«Όπως γίνεται αντιληπτό η ΕΛΒΟ πλιατσικολογείτε και διαλύεται και μαζί με αυτή και οι εργαζόμενοί της πετιούνται στο δρόμο. Διαπράττεται σήμερα άλλο ένα μεγάλο έγκλημα από την μνημονιακή κυβέρνηση και άλλη μια βιομηχανία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κλείνει. Ενώ θα μπορούσε να είναι η βιομηχανική ατμομηχανή για ανάπτυξη και για θέσεις εργασίας», προστίθεται.

Στη συνέχεια, το ΜΕΤΑ δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο το δικαίωμά των εργαζομένων της ΕΛΒΟ στην εργασία και θα σταθεί εμπόδιο στην αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και την λεηλασία των παραγωγικών δομών της.

Προς αυτή την κατεύθυνση ζητά:

– Να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΛΒΟ ως αμυντικής βιομηχανίας προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και να πάψει το πάρτι των ιδιωτών προμηθευτών.

– Να εξασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας (σήμερα απασχολούνται μόνο 350 εργαζόμενοι από 1200 που ήταν το 2001) και να γίνουν προσλήψεις σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό για την απαραίτητη τεχνολογική κάλυψη των γραμμών παραγωγής και την μείωση της ανεργίας στον σκληρά δοκιμαζόμενο νομό Θεσσαλονίκης. Υπολογίζεται ότι σε κάθε θέση εργασίας στην ΕΛΒΟ αντιστοιχούν άλλες τέσσερις θέσεις απασχολούμενων από προμηθευτές και συνεργάτες.

– Να μην προχωρήσει το Υπ. Οικονομικών στην εκκαθάριση καθώς αυτή δεν εξυπηρετεί παρά τους ιδιώτες ανταγωνιστές της ΕΛΒΟ.

«Ο στρατηγικός ρόλος της ΕΛ.Β.Ο. για την Ελληνική Άμυνα, ο κοινωνικός της ρόλος αλλά και η οικονομική της συμβολή στην τοπική κοινωνία, βρίσκονται στο στόχαστρο μιας εγκληματικής πολιτικής, η οποία απειλεί την εταιρεία με συρρίκνωση ή ξεπούλημα σε ιδιώτη», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ, καταλήγοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα της ΕΛΒΟ είναι μέρος των πρωτοφανών προβλημάτων όλης της ελληνικής κοινωνίας. Τέσσερα χρόνια μνημονιακών πολιτικών και με τις εικόνες της κοινωνικής καταστροφής διάχυτες, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη συγκρότηση παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου, που θα οδηγήσει στην ανατροπή των πολιτικών των Μνημονίων. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επίκαιρα τα συνθήματα: ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ και Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η μεγάλη προδοσία. Του Άγγελου Μανταδάκη

Καθείς εφ’ ω ετάχθη: Παράδειγμα αυταρχισμού η στάση Μπουτάρη απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου