Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ζητούν δέκα ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας

Την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ζητά η ομογένεια της Αυστραλίας ζητούν με ανακοίνωσή τους δέκα ομογενειακές οργανώσεις. 

«Η ομογένεια της Αυστραλίας πληροφορήθηκε με λύπη και απογοήτευση την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και την απόλυση όλου του προσωπικού της. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της ομογένειας, μειώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.” αναφέρει η ομογένεια στην ανακοίνωσή της. 

“Σύσσωμη η ομογένεια της Αυστραλίας μέσω των αντιπροσωπευτικών της οργανισμών καταγγέλλει και καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, να επιτρέψει άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και να προβεί, αν είναι αναγκαίο, στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Εδώ και χρόνια η ΕΡΤ αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας με την μητέρα πατρίδα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και των παραδόσεών μας σε όλον τον κόσμο, ενώ είχε αναδειχθεί σε πολύτιμο μέσο προβολής της Ελλάδας ως κοιτίδας σύγχρονου πολιτισμού, τουριστικού προορισμού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων τους και για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση” καταλήγουν οι ομογενειακές οργανώσεις.

Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Eλληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας
Ελληνική Κοινότητα Δυτική Αυστραλία
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Επικράτειας
Παγκρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών
Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα Μελβούρνης «Παπαφλέσσας»
Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια
Fronditha Care

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διακόπτονται οι συζητήσεις με την Ελλάδα ανακοίνωσε η τρόικα

Διέγραψε την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής το Youtube