Να ενταχθούν στον κανονισμό προσωπικού οι νέοι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα αποφάσισε η συνέλευση των εργαζομένων

Ως νίκη χαρακτηρίζει η ΕΑΣ (Ενιαία Συσπείρωση Εργαζομένων) την κατάληξη της συνέλευσης του Σαββάτου 4/12 στην Εμπορική Τράπεζα στην οποία απορρίφθηκε το ξεπούλημα του Κανονισμού Προσωπικού. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ψηφοφορία που έγινε, στήριξε με 364 ψήφους την πρόταση των παρατάξεων ΕΑΣ-ΕΣΑΚ-ΔΑΚΕ (Νέα Άποψη) και Οδός Ευπόλιδος για ένταξη των νέων συναδέλφων στον Κανονισμό και την «άρνησή να συμμετέχουν στον ψευτοδιάλογο που θα νομιμοποιούσε την εργοδοσία να περάσει τη λογική του μνημονίου με τη συναίνεση τους»  έναντι 339  που στήριξε την πρόταση των ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ και επίσημης ΔΑΚΕ για το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ΕΑΣ, η συνέλευση ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή και σε ένταση των τελευταίων 25 χρόνων και η συζήτηση εξελίχθηκε μέσα σε ένα κλίμα άσκησης ψυχολογικής βίας από την πλευρά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. συλλόγου (10 μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ). Η πρώτη ψηφοφορία έγινε επί της πρότασης της ΕΑΣ-ΕΣΑΚ-ΔΑΚΕ (Νέα Άποψη) και Οδός Ευπόλιδος για μυστική ψηφοφορία ως την κατάλληλη για την διαδικασία λήψης απόφασης. Η πρόταση αυτή έλαβε 242 ψήφους ενώ η πρόταση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για ψηφοφορία με ανάταση των χεριών πήρε 283 ψήφους, πράγμα που αποδεικνύει την προσπάθεια των δύο μεγάλων παρατάξεων να πιέσουν τους εργαζόμενους και να επηρεάσουν τις αποφάσεις τους.

Τελικά στην ψηφοφορία, όπως δηλώνουν μέλη της ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι κέρδισαν την πρώτη μάχη, αντιτάχθηκαν στην προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ «να περάσει τη λογική του Μνημονίου και της Τρόικας και απαίτησαν την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού δηλαδή την ένταξη των νέων συναδέλφων τώρα, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό προσωπικού που είναι νόμος του κράτους από το 1977 και μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος»
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διάβαζε πολύ…Επτά συν ένας τίτλοι για το Δεκέμβρη του ’08

Εκδήλωση για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Θεσσαλονίκη