Μπουτάρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανός να κυβερνήσει

Ο Γ.Μπουτάρης σε συνέντευξη του στο Κυριακάτικο Έθνος,  τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανός να κυβερνήσει και ότι η Δεξιά στην Ελλάδα έχει ακόμη πιο σοβιετικού τύπου αντίληψη για το κράτος κι από το ΠΑΣΟΚ.

«Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συγκλίνουν σε μια κοινή αντίληψη ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να κυβερνήσει σήμερα, ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι ακυβερνησία».

Ο Γιάννης Μπουτάρης ερωτάται εάν ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε αυτογκόλ με το «μαύρο» στην ΕΡΤ και όσα ακολούθησαν και απαντά: «Δεν ξέρω αν έβαλε αυτογκόλ ή όχι, αλλά ήταν ένας κακός χειρισμός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΕΡΤ, όπως και άλλοι οργανισμοί θέλουν αναδιοργάνωση. Η ΕΡΤ ήταν ένα κακό παράδειγμα κακής κομματική πελατειακής διαχείρισης σε βάθος χρόνου.Το αρχικό λάθος που έγινε σε αυτήν την κυβέρνηση είναι αυτό το περίφημο 4-2-1. Δηλαδή το μοίρασμα των θέσεων του κρατικού τομέα ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης σε αυτήν την αναλογία. Δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η κομματική αντίληψη στη διαχείριση των πραγμάτων.
Για μένα θα έπρεπε όταν κάθισαν οι αρχηγοί και συμφώνησαν για την τρικομματική κυβέρνηση να συμφωνήσουν και ότι οι αναδιαρθρώσεις και οι διορισμοί θα γίνουν μόνο με αξιοκρατικά κριτήρια. Τα οποία θα τα κρίνουν τρίτοι και όχι οι κομματικοί».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέει για το ΠΑΣΟΚ: «Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Και σαν όνομα πλέον δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πάρα πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου ή του Βενιζέλου ή του Σημίτη Είναι ένα το ΠΑΣΟΚ, όλοι το χρησιμοποίησαν, όλοι το υπηρετήσαν, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κατάσταση σήμερα».

Ως εκ τούτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένει την  ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. «Κατ’ αρχάς είναι δεδομένο ότι ανήκω στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι ταμπέλες Κεντροαριστερός, Κεντροδεξιός κ.λπ. Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι αντιλήψεις μου και οι πρακτικές μου κατατάσσονται σε αυτόν τον χώρο. 
Πράγματι σήμερα έχω πάρα πολλά ερεθίσματα και προκλήσεις να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως, είναι ξεκάθαρο στη συνείδησή μου ότι, τουλάχιστον για μένα, η δική μου συνεισφορά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου είναι να είμαι ένας καλός δήμαρχος.Οποιοδήποτε κίνημα που θα στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου ευρύτερου, ενός σχήματος το οποίο θα καλύψει το χάσμα ανάμεσα στους σημερινούς υπάρχοντες πόλους, δηλ. ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα που θα είναι απαλλαγμένο από άλλου τύπου φιλοδοξίες και καταστάσεις, σαφώς θα το υποστηρίξω, αλλά δεν έχω φιλοδοξίες να ηγηθώ» αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αλβανία: Ανοιχτό το εκλογικό αποτέλεσμα

Ενημερωτική Εκδήλωση στην Κερκίνη για τις επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού